26 de maig del 2012

Després del Polònia


Mònica Terribas va dir que “mentre jo sigui directora de TV3 hi haurà Polònia”. Ara, ja no ho és. Diuen que el Polònia és car, diuen que calen retallades. Bé, doncs si l’enviat del Godó aposta per carregar-se el Polònia –per car, no per incòmode eh!- m’atreveixo a fer una proposta: Un combat de monòlegs. 

El pilot el farien dues persones que dia rere dia intenten superar-se. Per una banda hi hauria el primer secretari del PSC (encara es diuen així, oi?), en Pere Navarro que en una conferència va assegurar que “una Catalunya independent seria un país més petit i més pobre”. Dedueixo que la ment pensant que li va ensenyar algun informe que argumenti tal afirmació deu ser tan audaç com aquell que va dir que el sistema financer espanyol era el millor del món. 

Aquest primer monòleg segur que faria enfilar les audiències. Ara, crec que per acabar de fer un gran programa i per acontentar els socis de CiU al Parlament i a TV3 -el PP-  caldria un petit monòleg en castellà. Sí, Esperanza Aguirre la gran ‘lideresa’ de la dreta ultra espanyola que pretén suspendre la final de Copa si l’afició vasco-catalana xiula l’himne espanyol seria l’escollida. Seria un combat renyit, cos a cos, a veure qui la diu més grossa. Seria un digne successor del Polònia, només amb la diferència que en comptes d’actors hi actuarien els mateixos polítics. En fi...

Publicat al 3 de Vuit al 25-5-2012