25 d’octubre del 2009

Personatge de la setmana: Carles Puyol


Carles Puyol i Saforcada va néixer al 13 d’abril del 1979 a la Pobla de Segur. Puyol va debutar amb el primer equip del Barça en un partit contra el Valladolid un 2 d’octubre del ja llunyà 1999. Puyol desprès de 10 anys al primer equip n’ha vist de tots colors. Ha vist com un equip s’ensorrava al no res en l’etapa de Gaspart a la presidència i amb Serra-Ferrer, Reixach, Van Gaal i Antic a la banqueta; ha vist com es creava a poc a poc un equip formidable i com també amb la mateixa velocitat es destruía a si mateix; i finalment ha viscut l’any més meravellós de tots els temps a l’aixecar tots els títols possibles amb el Barça del triplet.

Puyol més enllà de la seva trajectòria en les categories inferiors i en el primer equip del Barça és molt més. Puyol, el capità, significa molt més que uns números brillants. Puyol serà un dels jugadors que tindran la immensa sort de poder penjar les botes al Camp Nou. El Barça sempre s’ha caractertitzat per ser un club que no sabia tancar les etapes. El Barça no ha sabut mai acabar bé les carreres dels seus grans jugadors. L’últim que ho va fer va ser Luis Enrique, sí, però abans d’ell no n’hi havien hagut masses. Ni el mateix Guardiola va acabar a can Barça. Per tant , és un element a agrair a totes les parts que hagin acordat que en Carles Puyol acabi la seva carrera vestint la samarreta blau-grana del Barça i lluint el braçalet de capità amb la senyera.

Precisament el lluïment de la senyera al braç és un element que indubtablement s’associa amb Puyol, car, des de la marxa de Luis Enrique al 2004 ell ocupa aquesta desitjada parcel·la. Puyol encarna com ningú el què significa ser capità del Barça. Puyol és sentiment, és l’haver mamat barcelonisme des de sempre, des de petit. Entrega, compromís, lluita, sentiment…. Puyol transmet tots els valors necessaris que qualsevol voldria, valors de superació, de deixar-ho tot al camp, de no donar mai res per perdut.
Puyol és el que s’espera que sigui un capità del Barça, un capità compromès amb els valors i l’ADN del club.

Puyol acabarà la seva carrera al club que el va veure créixer des de què hi va arribar per entrar a la Masia, que ara està d’aniversari, fins que l’ha coronat com el capità que ha viscut els èxits més espectaculars de la centenària història del Futbol Club Barcelona. Puyol faci el que faci a partir d’ara ja haurà passat a la història del club, ja que ell ha estat qui ha aixecat les dues últimes Copes d’Europa i ha estat l’abanderat d’un equip que ha estat capaç d’enamorar fins i tot aquell a qui no agrada el futbol. Puyol amb la renovació que el lliga al Barça fins al 2013, passa a aquell grup de jugadors que seran recordats al llarg del temps com són ara els Ramallets, Kubala, Samitier, Cruyff o el mateix Guardiola.

Puyol i Barça; Barça i Puyol: dues paraules, dos conceptes que de per vida aniran plegats.