9 de març del 2008

Personatge de la setmana: Tu Votant



Tu. Tu que avui faràs ús del teu dret a vot. Tu que decidiràs. Tu que et posicionaràs. Tu que participaràs en la "festa de la democràcia". Tu que actuaràs amb responsabilitat. Tu que tindràs la clau. Tu que opinaràs. Tu.

Totes les construccions col·lectives tenen l’individu, un subjecte únic, indivisible com a punt de partida, com a inici.
Avui també. La suma d’accions individuals es traduirà en la voluntat sobirana del poble, de la col·lectivitat. Davant del perquè anar a votar avui diumenge, aquests dies diversa gent m’ha fet una pregunta: De què servirà el meu vot, si només n’és un?. La resposta és simple.
El teu vot servirà per sumar, perquè es pugui sumar als altres vot lliures i demòcrates. El teu vot serà l’inici d’un tot. Serà l’inici de la cascada que portarà el riu a saltar la paret que l’empresona, serà el raig de sol que il·luminarà la foscor absoluta, serà el primer pas per pujar la muntanya, serà la pluja que donarà vida a la llavor sota la crosta, serà l’inici de la llibertat.

Perquè el riu arribi a la mar lliure i sobirana, cal que hi hagi cabal. Però perquè hi hagi cabal, cal que hi hagi aigua. Avui amb el nostre vot, exercint de votants, nosaltres podem convertir-nos en aquesta aigua que tant necessitem.

3 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Una forma molt poètica d'expressar una gran veritat. Bona diada electoral!

Anònim ha dit...

Aquest text m'ha posat els pèls de punta jeje
Personalment, penso que és un dels teus millors i emotius posts per no dir el millor.

Pere Sàbat ha dit...

Ferran,
Per al que ha servit...

Andreu,
Gràcies per la consideració.