28 de setembre del 2008

Personatge de la setmana: Energúmens


Ahir es va disputar el derbi català, l’últim derbi que es jugarà a l’estadi Olímpic Lluís Companys abans que l’Espanyol l’alliberi i passi a jugar en un camp propi a Cornellà.

Ahir però va ser un dia trist per el futbol, ahir uns brètols van corrompre l’essència de l’esport rei, introduint la violència en el recinte de joc i no, no parlo de Moisès Hurtado, parlo dels deplorables individus que van llençar bengales contra seguidors de l’Espanyol, dels penosos que van iniciar una invasió de camp i dels criminals que van llençar ampolles plenes contra els membres de l’equip tècnic del Barça al final del partit.

Aquestes actituds han de ser condemnades amb una sola veu per tota persona que es consideri demòcrata i amb un mínim d’humanitat. Aquestes actituds han de ser eradicades de totes les esferes de la societat, ja que si persisteixen, el que faran serà prostituir la nostra convivència.

És indignant tot el penós i vomitiu espectacle que es va produir ahir a l’olímpic, la veritat es que és d’aquells dies que un es pregunta que s’està fent malament perquè succeeixin actes com aquest.
La imatge de la nit però no te discussió i el seus protagonistes llastimosament no són ni Messi ni Bojan ni cap jugador, la imatge de la nit és la de dos nanos plorant enmig del llançament de bengales per part del grup criminal dels Boixos Nois. És la imatge de la nit, dos nois que segurament la nit abans estarien mirant el sostre de l’habitació esperant amb ganes i amb una il·lusió desbordant que arribés d’una vegada la nit de l’endemà per fer cap a Montjuïc i poder veure en directe el derbi, i que un cop allà es van veure enmig del caos de les bengales.

Els incidents d’ahir van ser penosos i la justícia hauria d’actuar severament en contra d’aquests energúmens que fan de la violència el seu modus vivendi, però el que també va ser penós va ser la reacció de part del Consell d’Administració de l’Espanyol, que va carregar contra l’àrbitre, que ho va fer fatal però pels dos equips, i que va lligar els Boixos Nois com a afecció del Barça, amb l’intent de corresponsabilitzar el club dels incidents. Penós, i més quan el Barça fa 6 anys que els nega l’entrada al camp, i més encara quan el President del Barça ha estat amenaçat de mort per aquest grup d’ultres.

La veritat és que s’hauria de poder fer un test d’intel·ligència als presidents dels clubs de futbol, així ens estalviaríem d’haver d’escoltar declaracions tan indignats com les de Sànchez-Llibre.

El que ens hauria de quedar del que va passar ahir és que cal millorar molt més la seguretat als estadis de futbol, i que s’ha de fer l’impossible perquè els ultres no puguin accedir al camp. I això va per tothom, s’ha d’acabar amb el flirteig de Presidents (blancs, blaus i altres) amb els grups ultres, perquè si se segueix així el resultat de tot plegat és el que va passar ahir, i d’aquí a la situació d’Itàlia hi ha un pas.

2 comentaris:

Andrew ha dit...

El De la Morena deia ahir a la SER més o menys el següent.

No es que Laporta vaya en contra de los Boixos por decencia y por su espíritu deportivo.
Va contra de ellos porque eran controlados por Gaspart y a Laporta no le gusta aquello que no puede controlar por sí mismo.
Laporta es otro irrespetuoso, otro más de los Boixos Nois y sino podríamos remontarnos a sus manifestaciones políticas faltando el respeto a gente como Guasch, el lío del aeropuerto o el incidente con un aficionado en Manchester.

Pere, sincerament, el de la Morena té raó. Estic molt d'acord amb el comentari i no sé per què defenses amb entusiasme al Laporta.
Unes idees polítiques no justifiquen que donis suport a un personatge com aquest.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

El que el de la morena va dir és digne de querella criminal i de denúncia per calumnia.

Com carai s'atreveix a dir aquest personatge que el Laporta està en contra dels boixos perqué eren un grup pròxim al Gaspart o que hi està en contra perquè no el pot dominar?! És indignat! I més repateixo, quan el Laporta ha rebut amanaces de mort a ell i als seus fills petits per dur a terme la seva política de tolerància zero amb aquest violents perturbats.

Dir que Laporta és un Boix Noi més és com dir que Companys era feixista, un insult intolerable.

Segurament el de la morena diu el que diu perquè l'atlètic de madrid te el frente atletico, un grup que ha participat en uns quants assassinats, i com que ells veuen normal aquest fet (el de la convivència amb grups violents), creu que tots els clubs i tos els presidents han de ser iguals de penosos com el seu, i per tant li deu resultar insoportable que el Barça i el Laporta (pel que signifiquen) els passi la mà per la cara una vegada més.

Deia en el post que s'hauria de fer un test als presidents sobre intel.ligència, doncs crec que també s'hauria de fer als periodistes, ja que el que diu de la morena és absolutament indignant.

I en quant a les manifestacions polítiques de Laporta ves, no vaig sentir res quan Florentino Perez anava als mitings del PP. Laporta només expressa les seves idees polítiques, no va als mitings dels partits.
A més, suposu que quan el Nuñez era president tota la tropa aquesta nacionalista espanyola devien estar encantats amb ell, no?

Vinga va, demagògia no sius plau!

I una altra cosa. Jo no defenso el Laporta per les idees politiques que te, el defenso perquè crec que és el millor president que podria tenir avui el Barça, i punt. I si arriba el dia en què el Laporta es presenta com a candidat, doncs ja en parlarem en el seu moment, tot i que ja avanço que crec que no el votaria.

I torno a dir, les declaracions del de la morena són de querella criminal!