16 de novembre del 2008

Personatge de la setmana: Federico J. Losantos


Federico Jiménez Losantos, tres paraules i tantes coses a dir. Parlar d’aquest personatge és complicat, però convindria posar algun punt sobre paper. A aquest home se li hauria de fer un monument. Així de clar. Sé que seria una mica impopular proposar-ho, però caldria recordar que és un dels majors donants per la normalització lingüística del català a Catalunya, ja que en poc més de dos anys ha donat un mínim de 120.000 euros a la causa.

Aquestes donacions però tenen trampa. Tenen trampa perquè la quantitat aportada fa referència a les multes per difamació que el locutor de la conferència episcopal d’Espanya, i finançada per tots els catalans gràcies als acords entre el "gobierno de españa" i el Vaticà, ha llençat en contra d’Esquerra. Ja van dues sentències contra Losantos i dues a favor d’Esquerra. Per tant podríem dir que Esquerra guanya el partit judicial per 2 a 0.

Segur que hi haurà algú que s’exclamarà i dirà "com és possible que es posi pals a les rodes a la llibertat d’expressió?!". Caldria no confondre llibertat d’expressió amb altres coses. Amb la llibertat d’expressió es pot dir tot, però amb respecte i sense faltar a la veritat. El que no és justificable és l’insult i la difamació per norma i pretendre embolcallar-ho amb la llibertat d’expressió.

Dir que Esquerra té armes a les seves seus o que la direcció hi ha terroristes sense penedir, considero que no és llibertat d’expressió, sinó que es un insult i una difamació. Es pot dir que Esquerra no està fent el que se suposa que hauria de fer, i això si és llibertat d’expressió, el que no es pot dir és el que vomitat dia rere dia Losantos a la COPE.

Durant una època de la meva vida, per motius estudiantils, vaig haver d’escoltar a diari la COPE. Hi ha moltes frases antològiques de Losantos, avui unes quantes:

"la banda terrorista E.T.A., los socios de Roviretxe en Perpinyà, del famoso Carod-Rovira, cuya política por desgracia se ha extendido al gobierno de España. Recuerden cuando el representant de ERC, separatista, socio de ETA, le dijo a Zapatero en el congreso, biendinido al club, al club de los que se arrodillan ante ETA."

"la continuación del aprovechamiento del terrorismo etarra por parte del nacionalismo catalán, es aplastante el dominio del nacionalismo en Cataluña y la marginación sistemática de los españoles"

"Roviretxe pacta con Ternera para repartirse el trabajo"

" Es cosa sabida que ERC es el refugio de todo un linaje de terroristas reciclados, los procedentes de Terra Lliure. Sin embargo, un automatismo delata a los terroristas conversos de ERC, a estos gansos capitolios que viven de advertir de la llegada de los asesinos de Lorca."

" cada vez que oyen la palabra España, un resorte les mueve el brazo, no para saludar sino para llevar la mano a la pistola."

"La mitad de ERC són terroristas sin arrepentir"

"Esquerra apoya la lucha armada de Batasuna"

En fi, podria continuar posant molts altres exemples, però millor deixar-ho per un altre dia.

2 comentaris:

Andrew ha dit...

Barrera també representa un extremisme i d'això no se'n diu res... I què me'n dius del Puig?

Per cert, o escrius un post demanant perdó al meu Madrid per la referència que has fet avui o promouré un boicot al blog. xDDDD

Fins aviat.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Una cosa és radicalitat en el discurs, i una de molt diferent l'insult o la difamació. Crec que és senzill trobar-hi la diferència.

Sobre el Madrid, home crec que no haig de demanar perdó per res, més que res perquè s'ha demostrat que el madrid ha entrat a les mateixes rodes de sempre, així que no sé a que ve aquesta demanda de perdó.