17 de febrer del 2008

Personatge de la setmana: Hashim Thaçi


Avui a les 15:00 hores de la tarda el Parlament de Kosovo proclamarà la seva independència. Aquest fet es deu a què les forces independentistes són majoria a la Cambra.

Des del passat 17 de novembre Hashim Thaçi va convertir-se en Primer Ministre d'aquesta encara província sèrbia, al gunayar amb el 34% dels vots les eleccions.

Thaçi després d'estudiar filosofia i història a Pristina va haver d' emigrar cap a Suïssa arran de la disàpoara kosovar. Va començar la seva lluita per la independència proporcionant armament i diners al Moviment Popular de Kosovo, moviment que posteriorment es convertitría en l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo que ell mateix dirigiría. Després de passar per la presó, va convertir-se en una de les figures més perseguides per el règim genocida de Milosevic, tot i així va participar com a representant de l'Exèrcit d'Alliberament en les fallides converses de París del 1999 que van donar pas als bombardejos de l'OTAN.

Thaçi és un ferm defensor de la independència, però també un ferm defensor dels drets de les minories que tindran un reconeixament explícit en el nou Estat kosovar. Thaçi té la visió del Kosovo que vol, un Kosovo eurpoeu, un Kosovo pròsper, un Kosovo vertebrat, un Kosovo capaç.
Ara aquest Kosovo no existeix. Kosovo té més d'un 50% d'atur, el seu creixement econòmic ha d'apuntar més amunt, s'ha d'impulsar un veritable estat de dret, s'ha de crear l'administració, les institucions....

Aquest és el repte de Thaçi i el seu Govern, rentar la cara a Kosovo i fer-lo una democràcia amb un bon nivell de desenvolpament tant econòmic com social.

Aires de llibertat i de canvi arriben a Kosovo.

4 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Europa està en ple procés de construcció. Els defensors dels vells, grans estats tenen motius per preocupar-se: no hi haurà una UE de pocs i grans, sinó de molts i petits. Catalunya ho té bé; Espanya, ho sento per ells, no.
Salut!

Anònim ha dit...

I Catalunya quan?

Quan ens toca a nosaltres ser lliures i independents?

Perquè un país menys desenvolupat aconsegueix avançar tant i un país desenvolupat retrocedeix tant?

No ho entenc, però des del meu país petit els hi desitjo que tinguin molta sort i que puguin continuant realitzant tots els seus desitjos com ho estan fent fins ara.

Senyors d 'espanya, mirint el seu voltant i aprenguin!!

Plasmodium ha dit...

Segurament Catalunya en comptes d'avançar retrocedeix ja que el País en el que malauradament es troba localitzada Catalunya, no ens deixa avançar lliurementi sols fa que posar-nos-ho més difícil per obtenir un avenç. Jo crec que a Espany no li interessa gens que Catalunya sigui independent ja que saben perfectament que som totalment capaços de nosaltres mateixos... I ara si no us fa res m'agradaria esmentar una frase que sempre que llegeixo comentaris d'aquests em ve al cap de quan estudiavem història a la ESO i al Batx... --> "Catalunya és la fàbrica d'Espanya"

Ojalà poguem algun dia dir que som lliures (amb tots els sentits de la paraula).

Pere Sàbat ha dit...

Ferran,
Tens tota la raó, Europa està canviant i més que ho haurà de fer. És l'hora que comenci l'ampliació interna!

Eilisabet,
Als catalans ens tocarà quan volguem, tan sols cal que ens ho creguem i siguem majoria. Llavors serem lliures.

Ruben,
Espanya per Catalunya és una llosa sobretot a nivell econòmic, per això costarà que ens deixin de posar impediments.
En quant a la frase que fas referència, aquesta fàbrica que dius si no pot disposar de TOTS els seus beneficis no podrà avançar i segurament tindrà problemes per seguir sent fàbrica.

Gràcies per comentar al bloc.