15 de febrer del 2009

Personatge de la setmana: Carles Sabater


Divendres va fer 10 anys que va morir Carles Sabater desprès del concert que a fer a Vilafranca, un concert que obria la Gira XII de Sau.

Carles Sabater va néixer a Barcelona l’any 1962 i va desenvolupar tota la seva trajectòria lligada a la cultura i a la interpretació. Va participar en diversos espectacles de Dagoll Dagom com per exemple "els Pirates" a més que va rodar diverses sèries televisives, i evidentment, va fer de cantant.

Sau va ser un dels puntals que va fer emergir i que va modernitzar la música catalana a inicis dels anys 90, i Sau amb les seves melòdiques i enganxoses lletres en va ser un puntal. Juntament amb Sopa de Cabra, els Pets i Sangtraït va protagonitzar el macro concert del Palau Sant Jordi on més de 22.000 persones van assistir en el que segurament és el major concert que el rock català ha fet mai. Però, segons totes les cròniques, Sau tenia alguna cosa més. Sau tenia el Carles, i el Carles tenia un què. Carles Sabater va ser qui va "portar" el fenomen fan a Catalunya, un fenomen fan tal i com s’entenia als Estats Units.

Carles Sabater va donar un toc de distinció al moviment, aquest toc de massa, d’ídol. Carles Sabater va donar un toc de grandesa al rock català.

Sau va ser un grup memorable, homologable als grans grups del pop mundial. Durant els 12 anys de vida de SAU, el grup va donar grans himnes per a tota una generació. Uns himnes que 10 anys desprès encara continuen tan vigents com el primer dia.