25 d’abril del 2010

Personatge de la setmana: Consultes 25A


Aquesta setmana tot i que entre Sant Jordi i Samaranch s’han emportat la major part de les portades de diaris i encapçalaments dels telenotícies, uns a partir de l’èxit de la jornada de la rosa i el llibre; i l’altre amb l’èxit de veure com l’oblit continua existint, segueix sense aturar-se un nou pas cap a la independència.

Avui 25 d’abril s’ha celebrat la tercera onada de consultes per la independència arreu del país, i han estat concretament 212 municipis que han donat la veu al poble sobre la pregunta que tant inquieta a Espanya i a tot l’stablishment sociovergent: “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat independent, social, democràtic de dret, integrat a la Unió Europea?”.

Aquest 25A és una magnifica ocasió per demostrar que el procés no s’atura, que desprès de dues onades el sentiment i la voluntat d’avançar cap a la llibertat segueix caminant.

El post d’avui, el personatge d’aquesta setmana, és per a tots aquells que amb la seva feina desinteressada, amb la seva capacitat d’organitzar-se i superar problemes i adversitats, que amb la seva passió per la causa, que amb la generositat, compromís i treball han tirat endavant aquestes consultes.

És molt, molt, molt important el que s’està fent. Catalunya està organitzant unes consultes populars des de la base, des de la societat civil. I remarcable és que ho està fent sense el suport institucional, que en el millors dels casos es limita a cedir espais, i en el pitjors que impedeix, o intenta, les consultes amagant les urnes com a Ulldecona. La societat civil ha donat una clara lliçó a la classe política indicant-los cap a on transita el nou centre del catalanisme, i qui se’n allunyi, en un futur proper ho pot patir greument.

Les consultes per el simple fet de celebrar-se ja són un èxit absolut. Qui s’imaginava fa deu anys que un dia com avui més d’un milió de catalans tindrien la possibilitat de votar sobre la independència? I això, s’ha d’agrir a totes les comissions locals i a tots els voluntaris que han participat de les diferents onades. I òbviament també a la Coordinadora Nacional, encapçalada per Uriel Bertran, que ha fet una extraordinària feina.

El Personatge de la Setmana, per a tots ells.