2 de març del 2008

Personatge de la setmana: Josep Cuní



Aquesta setmana hem pogut assistir com a espectadors a dos espectacles televisius el Cara a Cara entre ZP i Rajoy, i el debat entre els candidats catalans a les Generals.

Més que centrar-me en el què es va dir i com, voldria fer esment en les diferències "moderadores" que van tenir els dos espais.
El Cara a Cara el va presentar Manuel Campo Vidal, que més que moderar va cronometrar. L’ estructura tancada, barrada i pactada fins el més inútil dels detalls entre els dos partits espanyols va deixar al moderador molt poc marge de maniobra.
En canvi el debat a cinc de TV3, el va presentar Josep Cuní. De Cuní se’n poden dir moltes coses, que és una mica pedant, prepotent, que fa les frases interminables…. Ara bé ningú no li pot discutir que és un gran professional. Divendres ho va tornar a demostrar, va deixar que els candidats debatessin, exposessin, repliquessin… i no es va deixar acoquinar per els aparells.
També s’ha de reconèixer que els mitjans des d’on es feien aquests "espectacles" van tenir alguna cosa a veure en el seu desenvolupament. No és el mateix TVC on cada setmana es fan debats polítics plurals, que a qualsevol TV espanyola on encara no saben què vol dir "debat plural".

Cuní altre cop va deixar ben alta la consideració de gran periodista que és, però també va ajudar a deixar la política catalana uns graons per damunt que l’espanyola.

6 comentaris:

Lídia Pelejà ha dit...

A mi em va agradar molt, el paper que va fer un Cuní!

Salutacions,

Andrew ha dit...

En Cuní va estar excel·lent, però la Chacón va deslluir el debat.
Et poden agradar més o menys els altres 4 candidats, però els vaig notar uns quants graons per damunt d'ella.
En canvi, la política és tan il·lògica que aquesta dona arrassarà per Barcelona.

Toni Jover ha dit...

completament d'acord amb l'Andrew: la inutilitat al poder...

Anònim ha dit...

Totalment d'acord en tot!! No té res a veure les maneres de fer dels espanyols amb la dels catalans. Està clar que el nostre país és ben diferent en tot. VISCA CATALUNYA !!!

També estic d'acord amb el que ha dit l'Andrew i el Toni!!

Pere Sàbat ha dit...

Lídia,
Prou,Prou.... jejeje

Andreu,
Si la gent creu que la "dientes de conejo" els hi resoldrà la vida, ves...

Toni,
Gràcies per comentar.

Elisabet,
Si, "spain is diferent" que deia aquell "democrata".

Ferran Porta ha dit...

Jo vaig comentar en el blog el mateix que tu: que les "formes polítiques" a Catalunya i a Espanya no tenen res a veure. Tot i això, discrepo en la valoració d'en Cuní: és bò, però li resulta impossible oblidar que ell NOMÉS és un periodista, no la notícia.