11 de maig del 2008

Personatge de la setmana: Mònica Terribas

Aquesta setmana s’ha sabut que finalment Mònica Terribas serà la nova directora de TV3. Una magnífica notícia que sense dubte ha de permetre que la desnacionalització de TV3 que amb l’ex-ministre del PSOE al capdavant ha agafat velocitat de vertigen s’acabi.

Aquests dies m’ha vingut a la memòria una carta que va aparèixer a la secció de Cartes al Director de L’AVUI a finals del 2003. Aquesta carta, crec que la firmava una senyora, es va publicar pocs dies desprès de l’Acord del Tinell en uns moments de canvi, en uns moments quasi de revolució, en uns moments en què creiem que ens podríem menjar el món i canviar profundament el país. Aquesta carta especulava sobre el fet que nomenessin a la Mònica Terribas directora de Catalunya Radio i venia a dir el que durant aquesta setmana molta gent ha dit. És una gran notícia que la Mònica Terribas sigui la nova directora però alhora és una llàstima que "La Nit al Dia" perdi la seva presentadora que de manera brillant, amb rigor, amb professionalitat i amb una indubtable independència dels poders públics ha liderat un programa excel·lent.

És veritat, però el país necessita que les millors persones en cada lloc hi siguin quan el moment així ho requereixi, i ara ha arribat el moment Terribas, ara ha arribat el moment de la Mònica.

La nova Directora té davant seu grans reptes. La Mònica Terribas té davant seu la difícil tasca de tornar el liderat a una cadena que en els últims quatre anys ha passat de ser líder indiscutible a ser misèria i companyia i a ocupar el tercer lloc, un tercer lloc que cap televisió amb voluntat de televisió nacional es pot permetre i menys en un país com el nostre. També haurà de tornar la visió nacional de la cadena, ja que per ser una cadena espanyola més, no calia fer TV3 que per això ja hi ha TVE, Antena 3, Telecinco, Cuatro o la Sexta.

Només queda doncs, desitjar tota la sort del món a la Terribas en el seu nou càrrec. Si es capaç de dirigir tant bé com entrevista, nous aires arriben a TV3. Molta sort, Terribles!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si TV3 pretén ser imparcial i no definir-se políticament (cosa que ja està fent), la Terribas és una mala candidata.
Sens dubte que té un programa interessant que ella ha conduït amb molt d'èxit, però només fa falta escoltar-la ens determinades entrevistes i endevinaràs fàcilment la seva opció política.
Una directora de la TV pública ha d'intentar ser el menys partidista possible; la Terribas no compleix aquest requisit.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

La Terribas ha demostrat sobradament que pot entrevistar amb la mateixa duresa i intensitat a qualsevol polític, empresari o qui sigui. Li caigui bé o no.

La Terribas és una exel.lent professional i una persona que sap què vol, que coneix perfectament la casa i sobretot entén la funció essencial que TV3 fa per la cohesió social al nostre país.

Una dierctora de TV pública ha de ser la persona més capacitada per ocupar el càrrec. O és que hem d'elegir les persones en relació a la seva ideologia prescindint de les seves capacitats?
Què volem un país amb la millor gent per cada lloc i capaç, o un país de meuques?

Amb el nomenament de la Terribas sens dubte s'escull treballar per un país capaç.