22 de juny del 2008

Personatge de la setmana: Josep Guardiola


Josep Guradiola ha tornat. Dimarts passat va ser presentat com a nou entrenador del Barça el qui va ser capità del primer equip, el qui va aixecar la primera Champions. Dimarts va ser presentat com a nou entrenador del Barça, el noi de Santpedor.

El Barça ha tancat un cicle, un cicle triomfant, però que ha acabat amb una decadència absoluta. El cercle virtuós del 2003 s’ha esfumant en un obrir i tancar d’ulls, això si, en aquest obrir i tancar d’ulls els resultats han estat molt bons.

Ara, desprès d’una davallada important, toca aixecar el cap i dir ben alt i ben clar que "som el Barça, i que mai no hem marxat!". Som el Barça i com a tal aspirem a tot, som el Barça i mai no hem marxat, per tant que tothom es prepari. El Barça de Guardiola, recuperarà els valors de l’esforç, de sacrifici, d’entrega, de lluita, en definitiva, els valors d’equip.

Guardiola torna al Barça en un moment complicat, difícil, però les persones grans, les que marquen època, arribin al moment que arribin saben demostrar la seva vàlua. I Guardiola ho sabrà fer.

Recordo perfectament el dia que el Pep va dir que marxava del Barça. Ho vaig saber per la radio a la Nou, tornant en cotxe d’unes vacances de setmana santa amb els cosins. El que també estic segur que recordaré, és el que estava fent el dia en què el Pep va tornar a casa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És un entrenador que apunta molt, però encara és un rookie de les banquetes i no sabem com s'adaptarà a la banqueta d'un gran.

Per cert, el personatge mediàtic de la setmana que ha acaparat portades i telenotícies és Mariano Rajoy... que se't veu el lleutó jeje

NisuVila ha dit...

Crec que en Pep està cometent un terrible error que pagarà molt i molt car.

Al llarg dels anys, des de la Cantera fins al darrer dia dins del club s'ha treballat i construit una imatge i una reputació, molt ben merescuda, dins dels ulls (i d'alguns cors) de molts catalans, catalanes i culers.

Tot aquest treball pot anar-se'n en orris esdevenint entrenador d'un equip on els jugadors suden completament de l'equip i no miren més enllà del seu melic (i de la seva muntanyeta de bitllets verds (i roses, sobretot roses)... sobretot tenint en compte com alguns culers es carreguen als entrenadors quan la culpa en sí la tenen els jugadors (Ronnie, Etto, etc...).


I no us enganyeu, aquests que "fan tant" (o han fet tant) pel barça s'ho han cobrat, i amb interessos. Així que no els hi debem res de res (ni a l'Etto ni al "Ronnie, aquest"). No us deixeu enganyar. Potser... si aquests marxen (o els fem fora) començarà a canviar l'equip perquè tindrem persones que sí veuen i tracten al Barça amb la importància que mereix (pel fet de ser més que un club).

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,
El personatge mediàtic, és una cosa subjectiva, i cadascú pot triar, segons els seus interesos, el que més cregui convenient.

Genís,
Crec que el Pep no s'equivoca, i no ho crec perquè com va dir no compta amb els jugadors que presisament tu esmentes. I sí, se4nse Ronnie's i Etoo's, el Barça del Pep podrà aspirar a alguna cosa, sinó, dificilment.


Apa Salut i Bona Diada i Bona Revetlla als que en puguin fer!
Salut!