1 de març del 2009

Personatge de la setmana: Francisco Caamaño


Mentre milers de famílies catalanes no poden arribar a final de mes degut a la situació econòmica global i amb l’agreujant del dèficit fiscal català, a Espanya porten més de dues setmanes tirant-se els plats pel cap, on el tema principal de tertúlia i de discussió no és pas un nou pla inexistent d’estímul econòmic o un pla, també inexistent, de foment de llocs de treball, sinó tot un serial cutre propi de TVE protagonitzat per l’ex-ministre Bermejo, el jutge estrella Baltasar Garzón i tota la plana major, i menor, del Partit Popular.

Aquest serial llastimós ja s’ha cobrat la primera víctima, Mariano Bermejo ha estat convidat a dimitir com a ministre de justícia arrel de la seva "cacera" a Andalusia sense llicència juntament amb Garzón, precisament el jutge que dies desprès d’aquesta trobada "informal" va iniciar una altra cacera, aquesta contra una trama de corrupció del PP.

Per substituir a Bermejo, que s’ha guanyat a pols aparèixer en aquesta secció dels diumenges, el PSOE hi ha col·locat a Francisco Caamaño.
Francisco Caamaño és gallec i va néixer al 1966 a Cee. Caamaño és llicenciat en dret per la Universitat de Santiago i ha ocupat diversos llocs en l’administració de Zapatero. Un d’aquests llocs és la que li va donar rellevància pública, ja que quan ocupava la secretaria d’afers constitucionals i parlamentaris va ser l’encarregat de negociar l’estatut de Catalunya amb els diferents partits catalans.

El seu nomenament com a ministre ha produït tot de reaccions diverses a l’espectre polític català. Hi ha que s’han desfet en elogis, PSC, n’hi ha que han posat l’accent en el fet que és federalista, i n’hi ha que tot i que és federalista, esgrimeixen que és jacobí.
En definitiva, com sempre, opinions per donar i per vendre.

Ara bé, caldria recordar però qui és Caamaño més enllà d’etiquetes. Caamaño és aquell que, amb la complicitat inestimable d’Artur Mas, va anar eliminant article per article tot l’avenç que incorporava l’estatut del 30 de setembre de 2005.

Caamaño és el responsable que en els articles referents a finançament l’estatut no valgui per res. Ni ordinalitat, ni bilateralitat, ni cistella, ni res de res. L’estat espanyol, com sempre, té i tindrà pels segles dels segles la paella pel mànec. Amén.

Cammaño doncs no deixa de ser membre d’aquesta xacra de funcionaris polítics de l’estat que saben perfectament, una cosa és ser espanyol i l’altra estúpid, com s’ha de llimar i adaptar qualsevol llei per poder assimilar la causa catalana dins "la españa grande y libre".

Caamaño per tant, és un espanyol més. Conseqüentment, no se’n pot esperar gaire.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc que dir Pere que als Matins de TV3 i al Parlament també hi han de debats esterils que es tornen trivials amb la situació en la que ens trobem.
Si bé es cert que dona molta pena veure com Telecinco paga a un altre delinqüent (en aquest cop Mario Conde) per a que parli i digui coses com que porta 4000€ a sobre...o que per culpa de Bermejo va morir la seva dona (pels disgustos que li va donar).
Però be, per aixó esta l'article del meu blog sobre la tele.

Ja veus...i quests son polítics...a vegades penso en la nostra carrera...i crec que la nostra feina serà millorar el panorama e?

Vinga, espero el teu article sobre les eleccions. Majoría absoluta a Galicia...i posible pacte PSOE/PP que no veig molt factible per la possible perdua del recolçament del PNV a Madrid si aixó es donès.

Anònim ha dit...

"Caamaño per tant, és un espanyol més. Conseqüentment, no se’n pot esperar gaire"

Gràcies Pere per la part que em toca.

Albrock ha dit...

M'encanta el començament populista...
El que convé però és desviar l'atenció de la "crisi", tant de coverage només fa que alimentar-la. Aquí es viu molt tranquil, si ningú segueix les notícies, la gent segueix com sempre i la cosa va tirant.

Per cert començo a trobar a faltar terres catalanes...

Pere Sàbat ha dit...

Adri,

Sobre el teu post, m'hi passaré. La veritat és que la noria no l'acostumo a mirar, però bé...

En quant a la coalició que pot sorgir a Euskadi... si el PSE vol tenir la lehendekatitza només ho pot fer d'una forma... i és pactant la investidura mb el PP i UPyD...

Andreu,

De res.

Àlex,

Ja diuen que sent liberal o inculte i desiformat es viu molt bé...

Àlex, és normal que trobis a faltar la terra... perquè de terra només n'hi una...

Andrew ha dit...

T'ho deia amb el sentit lamentable que persones que estudien una carrera universitària puguin realitzar dites afirmacions més pròpies de Joan Tardà que d'algú amb cultura.