6 de setembre del 2009

Personatge de la setmana: Carles Móra


Aquesta setmana el personatge destacat és una persona la qual no era massa coneguda fa escassos set dies. Aquests set dies han catapultat a primera fila de la política nacional l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, a partir de la celebració del referèndum d’independència que es farà al seu municipi.

Carles Móra va néixer a Arenys, de Mar, l’any 1955. Móra és professor de llengua i literatura catalana i durant la major part de la seva carrera com a docent ha impartit a l’escola Pia Santa Anna de Mataró.
Móra ha estat un col·laborador habitual de l’activitat associativa aranyenca ja des del Moviment Escolta fins a la Plataforma civicoambiental d’Arenys passant per el famós MAPA –Moviment Aranyenc per l’Autodeterminació – que és l’entitat que organitza el referèndum. Carles Móra a més també ha fet incursions al periodisme ja sigui escrivint articles o amb l’empresa Videotrip en què va treballar per TVE Sant Cugat.

Móra però, com ja s’ha exposat anteriorment no és el personatge de la setmana per la seva trajectòria cívica, sinó que ho és per haver estat el primer alcalde – i no serà l’últim – que dóna suport a una consulta ciutadana per l’autodeterminació de Catalunya.
Carles Móra ha passat de ser un alcalde més del total de 900 i una mica més del país a compartir titulars i portades amb el mateix Obama, i conseqüentment a patir en carn pròpia què és tota la força bruta de la brunete mediàtica, una brunete que ja no només compta amb les Forces del Mal del post-feixisme recalcitrant sinó que a més compta amb els falsos progressistes que també s’hi han llençat a sobre amb tot de vomitius reportatges falsejats i manipulats.

Carles Móra ha descobert, arrel de la convocatòria de la votació, una nova manera de vendre la imatge turística del poble. Convoca un referèndum d’independència i tindràs assegurada una campanya publicitària gratuïta, ja que gràcies al referèndum i la imprescindible ajuda desinteressada del gran estat democràtic i de dret del Regne d’Espanya i als grans defensors de la llibertat i de la democràcia com és La Falange, Carles Móra ha situat Arenys de Munt al mapa. No m’estranyaria que d’aquí poc es fessin bussos turístics per visitar el poble dels gals catalans de la mateixa manera que hi ha cua per visitar Vendelplà.

En definitiva, Carles Móra i el seu ajuntament han fet història, una història que encara pot ser més gran si al dia 13 de setembre es realitza la consulta popular amb tranquil·litat i de manera pacífica i festiva. I evidentment, que surti que SÍ. El 13 pot ser l’inici del major desafiament democràtic que ha patit mai Espanya, i si els referèndums s’estenen, tothom recordarà que el primer va ser Arenys de Munt.