31 de maig del 2009

Personatge de la setmana: Pep Guardiola


Aquesta setmana s’ha escrit a bastament sobre el Pep, l’arquitecte que ha edificat un edifici per la història. S’ha escrit de com ha canviat el Barça, del valors que ha transmès, de com explica el que fa, de com ha sabut portar un vestuari ple d’estrelles…

Aquesta setmana han rajat milers i milers d’elogis cap al Barça i cap al seu constructor; dels jugadors mateixos, de polítics -amb Barack Obama inclòs-, dels rivals que es rendeixen a l’evidència; d’antics companys del club… un fet, aquest, que demostra que el que ha fet el Barça aquest any és monstruós, monstruós de gran, de magnífic, de brutal. Per què cal no oblidar que el Barça no només ha guanyat títols, sinó que a més, ho ha fet fent el millor futbol que mai abans s’havia vist sobre un camp de futbol.

Aquesta setmana s’ha escrit molt, molt i molt sobre Pep Guardiola. S’ha escrit sobre la seva trajectòria des del Gimnàstic de Manresa fins als Dorados passant per Barça, Brescia i Roma sumant-hi l’experiència del Qatar. O també s’ha recordat algunes anècdotes com quan va debutar amb el primer equip a Banyoles i Cruyff li va engaltar a mode de comentari que "hoy has jugado más lento que mi abuela" o que quan alternava el primer equip i el filial el míster el va enviar a jugar un partit contra el Sabadell i li va demanar que jugués bé i que a més marqués, cosa que el noi de Santpedor va fer, evidentment.

Aquesta setmana qui més qui menys ha escrit sobre Guardiola, vaja que no soc massa original, però una cosa que em pregunto és, si tingués la oportunitat, què li diria al Pep?
Crec que el que li diria es resumeix en una sola paraula: Gràcies.
Gràcies per haver tornat a fer un equip campió, gràcies per la dedicació, gràcies per fer la feina i fer-la tan bé, gràcies per fer-nos disfrutar, gràcies per transmetre el que significa ser del Barça, gràcies per tocar de peus a terra, gràcies per tot el que fas i faràs.

En definitiva, gràcies per fer-nos sentir orgullosos de ser del Barça.

1 comentari:

Andrew ha dit...

Ha posat el "seny" català que tanta falta li feia a un vestidor trencat i sense il·lusió per guanyar.
Si al talent innat li sumes una dosis d'ordre i disciplina, tens una temporada com la del Barça.

Guardiola ha salvat la pell de més d'un a Can Barça. Dubto molt que Laporta i cia s'enrecordin d'això el dia que comencin a venir mal dades.