19 de maig del 2008

Personatge de la setmana: Robero Garcia-Calvo


L’Estatut es troba aturat al Tribunal Constitucional que n’ha de decidir la Constitucionalitat. Davant d’aquest fet la composició dels magistrats que en formen part és veritablement molt important ja que d’ells depèn la sentència.

Fins dissabte a la nit, el Tribunal tenia color caspós en blanc i negre, la raó era que la majoria dels jutges presents compartien la mirada política que defensa el PP. Però, oh miracle, per obra del senyor un magistrat conservador ha passat a millor vida i a partir d’aquest fet la majoria al Tribunal ha mutat, ara la majoria és "progressista".

Però qui era aquest magistrat? El magistrat que ha mort, era Roberto Garcia-Calvo i va ser proposat a formar part del Tribunal a petició del Congrés dels Diputats.
Garcia-Calvo es va llicenciar en dret i al 1971 va ser nomenat President Provincial d’Almeria. Cinc anys desprès el van nomenar Governador Civil de la província, càrrec que va ocupar fins a mitjans de 1977 en què va dimitir.

Garcia-Calvo va ser un col·laborador del Règim de Terror espanyol de Franco, Garcia-Calvo va protagonitzar un episodi monstruós. Quan era Governador Civil, la Guardia Civil va assassinar a un noi que simplement estava fent una pintada en una paret, i ell n’era el responsable.

Pot ser que la mort de Garcia-Calvo faci possible que l’estatut se salvi, tot i així no ho crec. El TC retallarà encara més l’Estatut ja que als dos partits nacionalistes espanyols els hi interessa.

S’ha mort un ésser que va col·laborar amb el Règim feixista espanyol, se’n va un ésser que va fer de la repressió la seva justícia, se’n va un ésser que no ha lluitat per la democràcia, només se n’ha servit. Ha mort un ésser, ja que anomenar-lo home seria massa premi per ell.

(Per problemes, no es va poder publicar al diumenge)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si comencen a revisar les biografies de tothom, aquí no se'n salva ni "la madre que nos parió a todos" (i perdó per l'expressió).

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Pot ser,però és escandalós que Espanya encara hi hagi partits polítics que MAI han condemnat el feixisme espanyol i que donen cabuda i refugi a dirigents que van firmar penes de mort, que en comptes d'estar comodament al Senat haurien d'estar en una cel.la d'alta seguretat a la Haia.

I d'aquests, tens raó, no se'n salva ni "la madre que los pario a todos".