7 de setembre del 2008

Personatge de la setmana: Bandera estelada


Aquesta setmana el personatge dels últims set dies no fa referència a algú que hagi estat notícia aquests dies, sinó més aviat a "algo" que ho serà en els pròxims dies, concretament a la meitat de la setmana.

Dijous es celebra la Diada Nacional de Catalunya i com és tradició s’hissaran senyeres als ajuntaments i es penjaran estelades als balcons. Aquest any però en motiu de la commemoració del centenari de la bandera estelada, de la bandera que encarna els desigs de llibertat i de sobirania del poble català, també onejarà en diversos ajuntaments del Principat. Les últimes dades parlaven que uns cinquanta ajuntaments homenatjaran la bandera estelada, entre les quals Vilafranca o altres capitals de comarca com Figueres i Ripoll.

La situació de Vilafranca però és complicada. El Ple de l’ajuntament va votar per majoria que durant els dies 10 i 11 es pengés en un lloc preeminent de l’ajuntament l’ensenya estelada, però l’equip de (des)govern del PSC va votar-hi en contra amb el suport del PP i amb la col·laboració covarda d’IC-V. Perquè que ningú en dubti, si s’hagués proposat penjar la bandera del Tibet, de Palestina o del Sàhara, tant el PSC com IC-V hi haguessin votat a favor, però és clar, quan es tracta de casa nostra ens tornem més papistes que el Pepe.

Sincerament, crec que el (des)govern municipal del senyor Esteve no atendrà la voluntat ciutadana, que via Ple, ha manifestat que vol l’estelada penjada al balcó de l’ajuntament. L’Esteve segurament no penjarà l’estelada al balcó. Però per què no?
Durant el Ple en què es va aprovar i desprès parlant amb militants socialistes de Vilafranca, s’han defensat dient que "l’estelada no representa a tothom" , que "la majoria de Vilafranca no la vol" o que " l’estelada és il·legal" .

En quant a si representa a tothom no hi ha dubte, és clar que no, però de la mateixa manera que ni l’espanyola ni la francesa ho fan, cap bandera representa a tothom. I més encara, a l’ajuntament s’hi ha penjat altres banderes que de ben segur tampoc representen a tota la població, però bé que es van penjar en el seu moment.
Quan afirmen que la majoria no la vol, el que estan fent és un cop d’estat al sistema democràtic. El nostre sistema és parlamentari i s’expressa mitjançant les majories, per tant afirmar que la majoria ciutadana no la vol, quan la majoria absoluta del Ple municipal que és elegit per la població ha expressat tot el contrari, no és menys que un mal favor per la consolidació de la democràcia. La veritat és que aquest argument venint dels sociates és realment escandalós, sobretot perquè obliden que governen un país (el nostre) quan la majoria dels ciutadans no els han votat…
I sobre si l’estelada és il·legal, doncs res, tranquil·litzar-los i només cal que es llegeixin la llei sense l’adoctrinament centralista i jacobí que els imposen des de més enllà de l’Ebre i veuran que l’estelada no és il·legal.

Tant si el (des)govern de l’Esteve i del PSC pengen o no l’estelada, l’estelada serà al balcó amb tots els honors que mereix perquè així ho ha volgut la voluntat popular. El poble és el motiu principal del perquè existeix aquesta bandera, una bandera nascuda per alliberar un poble, una gent, unes persones.

Una bandera nascuda per fer història, una bandera que onejarà als balcons dels ajuntaments d’arreu del país per escampar les ànsies de llibertat i de sobirania d’un poble que lluita per ser igual que tots i cadascun dels pobles lliures del món. Sobirà i independent.

L’onze de setembre, l’estelada onejarà a l’ajuntament!