31 de desembre del 2008

Operació "Personatge de l'Any": Barack Obama


Avui últim dia de l’any, avui és un dia de balanç, de valorar el què s’ha fet durant l’any, del proposat, del realitzat i del que encara no s’ha tirat endavant.
Pels nostres ulls passen tots els èxits, tots els fracassos, tots i cadascun dels fets que han anat transcorrent en aquest 2008.

Podríem durant hores i hores valorar el què ens ha donat aquest 2008, podríem. Fent una ullada ràpida als últims dotze mesos es fàcil adonar-se que han passat moltes coses, per dir-ho d’alguna manera aquest 2008 ha estat un no parar. D’una cosa a l’altra i així successivament, sense parar. Mirar endarrera es entendre que aquest 2008 ha estat feixuc, atapeït. Atapeït però tot i així ha estat un any per gaudir, per aprendre, per ensenyar. Es diu que cada dia s’aprèn alguna cosa nova, doncs imaginem-nos en un any.

Un any atapeït deia, sí, déu n’hi do. Crec que aquest any, a la història quedarà com l’inici d’una nova etapa, d’un nou camí. Un nou camí que serà molt semblant a l’actual i que farà que al món continuïn passant barbaritats monstruoses, però que alhora hauria de conduir a un nou inici. D’aquest nou inici aquest 2008 n’hem tingut algunes mostres, mostres que es poden quedar en no res, però que indubtablement hi han sigut.
Una d’aquestes ha estat l’intent de reforma del sistema capitalista, una reforma que encara s’ha de concretar, però com a mínim, els grans estats del món, els grans i un acoplat, han entès que el sistema no pot continuar de la manera actual i que calen reformes.
Però si una ha estat la mostra més fefaent de què el món iniciava una nova etapa, per bé o per mal ja que encara no es pot saber, ha estat l’elecció de Barack Obama com a 44é President dels Estats Units d’Amèrica.

Barack Obama i el seu cèlebre "Yes We Can" ha embriagat la població mundial gràcies a un discurs d’esperança i de patriotisme, d’il·lusió i de futur.

Tots els grans mitjans han elegit el pròxim President americà com el personatge de l’any, com per exemple la prestigiosa revista TIME, de la mateixa manera que els lectors d’aquest bloc mitjançant "Operació Personatge de l’Any".
Obama ha estat amb el 47% dels vots el guanyador de "Operació Personatge de l’Any", superant altres figures que també optaven al títol com JK Rowling o Luther King.

Així doncs, amb el final de OPA i donant Obama com a guanyador, tanquem aquest 2008, tanquem onze mesos de bloc i 291 post publicats, tot esperant que l’any que arriba sigui tan apassionant com el que d’aquí a poques hores deixarem endarrera, només dir a tothom que llegeix aquest bloc que gràcies per la fidelitat i la companyia i desitjar-vos un molt bon any 2009.

Salut i endavant!

3 comentaris:

Albrock ha dit...

"altres figures com JK Rowling (que ja'm diràs perquè coi el 2008 havia de ser el seu any) o MLK"...

Justament has hagut de posar com exemple els dos que menys suports han obtingut.

I sobre l'Obama, bfff, el mateix rollo de sempre. Aviam quants mesos han de passar per a que s'us passi la obsessió.

Per mi el personatge de l'any ha estat Mitt Romney, capaç de superar l'adversitat i l'anti-mormonisme per ergir-se com a futur líder dels republicans.

I per la vostra banda, home, jo crec que Blagoievich es mereix un reconeixement...

Andrew ha dit...

Pere, és indiscutible que Obama és el personatge de l'any (a pesar que saps que no m'agrada gens).
Ha mediatitzat molt més les ja de per si mediàtiques eleccions dels USA.

Bon any nou i que sàpigues que a pesar de la nostra distància ideològica i nacional, cal dir que el teu bloc i posts són admirables i interessants.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Sobre el Romney ja vaig donar les raons del pq no era a la llista. I sobre el corrupte governador d'Illinois, doncs la veritat és que seia més convenient que es podris i deixés d'embrotar el nom del Partit Demòcrata. No el voldrieu al GOP?

Andreu,

Moltes gràcies per les consideracions al bloc.

Bon any!