21 de juny del 2009

Personatge de la setmana: Karmele Marchante


Amb estudis de periodisme per la Universitat de Navarra i de l’escola oficial de periodisme de Barcelona, Maria del Carmen Marchante i Barrobés, va començar la seva trajectòria professional en diversos mitjans de premsa escrita de la capital del país i també de Madrid. Maria del Carmen va néixer a Tortosa l’any 1944.

Maria del Carmen Marchante i Barrobés és més coneguda per el seu nom televisiu, Karmele Marchante, famosa per les seves intervencions en diferents programes de premsa rosa a diferents televisions espanyoles passant des de TVE fins a Antena 3 fins a la nacionalista espanyola Tele-5.
Maria abans de ser Karmele, va fer periodisme de veritat, ja que els seus inicis a la televisió no va ser ni "Tómbola" ni "la Noria", sinó el mític "Informe Semanal", el degà dels programes de Televisió espanyola, un dels pocs que encara conserven certa qualitat de la televisió pública del Regne d’Espanya.
Maria del Carmen va compartir pantalla amb presentadors com María Teresa Campos, Pepe Navarro o Jordi González, però amb qui es va fer àmpliament famosa va ser amb el programa Tómbola que emetien conjuntament Canal-9 i TeleMadrid, un programa que s’hauria d’ensenyar a totes les facultats a l’hora de mostrar què no és periodisme i què és degeneració televisiva en busca d’audiències. Tómbola té el discutible èxit d’haver introduït de forma massiva la teleporqueria a l’estat.

Karmele però no és el que sembla. Karmele l’any passat va sortir de l’armari, del bon armari. Karmele l’any passat va reconèixer que era independentista, que votava Esquerra, que era fan de Carod-Rovira i que Puigcercós li queia simpàtic. Maria del Carmen va fer aquestes declaracions desprès de participar en el programa "Supervivientes" de la televisió nacionalista espanyola Tele-5, en què va afirmar "yo no soy española, yo soy catalana", fet que li va generar una gran polèmica i que l’audiència l’expulsés del programa.

Així doncs era un deure patriòtic retre homenatge a tal lluitadora de la llibertat del país. Però les mostres de catalanitat no s’acaben aquí.

Fa uns dies la Maria participava en un "gran" programa de la genocida Tele-5, -genocida perquè aquesta televisió va afirmar el "Manifiesto por la lengua común" que aposta per aniquilar el català- on es va veure involucrada en una discussió sobre les campanyes de publicitat sobre el reconeixement internacional de les seleccions catalanes amb una de les més grans intel·lectuals que ha donat mai Espanya, a l’alçada dels que van fer Ciudadanos. Concretament la intel·lectual en qüestió era Belén Esteban.
Total, que davant l’afirmació de Marchante de què "hay seis millones de catalanes que quieren la selección catalana", avalada per enquestes dels molt independentistes diaris La Vanguadria i el Periódico, la molt intel·lectual Belén Esteban va afirmar que "pues los catalanes sois seis millones de burros".
Finalment el presentador del programa Jorge Vazquez, aquest també es mereix un post, fent gala de la ideologia de la cadena, va demanar a la Maria Marchante i Barrobés que es disculpés per haver afirmat que la majoria dels catalans volen la selecció catalana.

En definitiva, que davant d’aquests fets, per solidaritzar-se amb aquesta patriota que ha de viure cada dia situacions tan difícils com les aquí descrites, Maria del Carmen –Karmele- Marchante i Barrobés, avui és la personatge de la setmana.

Tots i totes som Karmele!

10 comentaris:

someone ha dit...

Normalment no em poso amb el que escrius, cadascú té la seva opinió.
Però no em comparis a Belén Esteban amb Espada, Ovejero o Azúa... si us plau

Roger ha dit...

I això ha sortit a les notícies com hauria de passar davant de les mostres de xovinisme espanyol que ens brinden cada dia els nostres veïns?

RubenBA ha dit...

molt bo! ara be, ja ens contaras com coll*ns et posas a veure un debat de belen esteban... veig que t'agradan els programes de risc, de risc intelectual!!

Albrock ha dit...

Molt bé el post... fins l'última frase. Segueix dinamitant la llengua, Pedro...

Andrew ha dit...

Hola PPere:

Un post històric, què gran !

ERC deu estar molt enfonsada com per necessitar de la defensa d'aquesta dona.
Tot i així, deu donar el seu morbo veure una persona dient que vota ERC al ben mig dels platós de Telecinco.

Eduard ha dit...

Tinc una parenta pseudofamosa i jo sense saber-ho!

Franco El salvador de la Patria ESPAÑOLA ha dit...

ARRIBA ESPAÑA !!!!
Vencimos y venceremos !!!

Franco El salvador de la Patria ESPAÑOLA ha dit...

http://tiny.cc/tvFTz

Roger ha dit...

XDXDXD El vídeo m'ha fet molta gràcia, recomano mirar-lo.

Pere Sàbat ha dit...

Nil,

Era una concessió irònica....

Roger,

L'estimada Rosa Marqueta no vol pertorbar la calma que es respira en les boniques llars catalanes, és per això que no posa cap noticia referida a possibles insults al país...

Unknown,

Mmmmmm, no, no acostumo a veure aquests programes.

Àlex,

Entenc la teva apreciació.... i normalment la tinc en compte.

Andreu,

Si, la veritat és que es molt graciós que una tia com la Karmele es posi al mig d'un plató de T-5 dient que vol la independència.
En quant a ERC, el dia que sigui diputada llavors ja patirem.

Eduard,

Tothom té sorpreses a la família....