1 d’octubre del 2010

El Llindar de l'Èxit


Què determinarà l’èxit a les eleccions del novembre? Depèn. Per CIU només serà si poden tornar a governar sols, desprès de d’haver estat desallotjats d’allò que creuen seu. Per el PSC l’èxit seria governar, qualsevol altre destí no els pot interessar. Per ICV o PP condicionar el govern. Per Esquerra l’èxit seria mantenir la força actual i celebrar la consulta.

Però més enllà de les sigles, què determinarà l’èxit? Si es mira per moviments aquest llindar queda més definit. Per l’autonomisme seria que els seus tornessin i tranquil·litzessin l’agitada situació actual, un fet que tot indica que es produirà. Si de federalistes parlem, realment no hi ha èxit possible, doncs, el seu projecte només és viable amb la reforma de la constitució. I per l’independentisme? Dos punts. Ser prou forts per condicionar la celebració d’un referèndum; i arribar als 23 diputats independentistes al Parlament. La feina és clara.

Cadascú des de la seva idea i opció, però tots a favor del moviment. La crítica per la crítica només porta a la frustració i a la divisió. I totes dues són letals. És l’hora de plantejar projectes, és l’hora de posar sobre la taula què es vol per el país, perquè l’èxit de l’independentisme s’haurà de marcar amb el nombre final de diputats per l’estat propi i no en si hi ha més o menys partits al Parlament.

Tothom ho té clar això?


article publicat al 3 de vuit