29 d’abril del 2012

Marató Contra la Pobresa?


Ja hi ha data: el 27 de maig. Sí, aquest dia els catalans una vegada més farem gala de la nostra solidaritat i ens bolcarem amb una Marató a TV3. No tractarà cap malaltia, sinó que serà contra la pobresa. 

Ajudar amb el que sigui és bo, positiu i necessari, i per tant la Marató contra la pobresa és escaient. Ara bé, són aquest tipus d’accions les que ha de fer el govern de la Generalitat? La crisi social que estem patint s’ha de resoldre a partir de maratons on els mateixos ciutadans participin finançant la solució? Molt bé que es visualitzi durant 13 hores de televisió un fet com el que és que cada vegada són més famílies les que es veuen abocades a la pobresa, molt bé, però amb ‘maratons’ no solucionem res. 

No és amb caritat puntual de mala consciència presidencial que es posarà fi a la crisi social que patim sinó amb un sistema solidari, ja que no es tracta de fer-se perdonar un dia sinó treballar per fer possible que tothom avanci amb les mateixes oportunitats. I això s’aconsegueix amb la redistribució de la riquesa com a garantia on tothom pugui desenvolupar-se. 

En definitiva, el govern el que ha de fer és una política fiscal progressiva i augmentar els impostos als que més tenen per no condemnar ningú a la pobresa. Potser així no caldria fer Maratons contra la pobresa. Però és clar, ni l’Alícia ni l’Artur hi estan disposats.

article publicat a "El 3 de Vuit"