29 d’abril del 2012

El Front de les Paraules


Solidaritat o espoli? Dos conceptes que permeten parlar de la mateixa situació però que plantegen models amb conseqüències totalment oposades. Govern dels millors o Tripartit? Dues maneres de marcar i considerar qui governa. I és clar a partir d’aquí, no és el mateix que el govern dels millors cometi totes les atrocitats que està cometent que si en canvi ho fes el tripartit. 

Algú s’imagina què arribaria a dir La Vanguardia si l’anterior govern hagués muntat l’escàndol del PIRMI? Però clar, ara hi ha el “govern dels millors”. I ara amb la crisi econòmica aquest fet agafa unes proporcions alarmants. 
Es parla de despesa social, es lloa tot allò privat com a sinònim de bona gestió i eficiència. Perdó? Despesa? No! Inversió social. No generem despesa sinó que invertim ja sigui en educació o salut o en recerca. Perquè és evident que s’entendrà millor si es retalla “despesa” que si es fa amb “inversió”. 

Paraules. Les paraules tenen força i les utilitzem per condicionar aquells amb qui ens relacionem. La manera com decidim usar-les marca profundament el sentit del què diem. Qui aconsegueix compartir amb el màxim de gent possible una paraula per definir una acció o un concepte té molt del camí guanyat per tal de sumar. Hi ha molts fronts oberts, però el de les paraules és vital. 

article publicat a "El 3 de vuit"