31 de gener del 2008

Rodalies i prioritats


Ahir altre cop el servei de Rodalies RENFE va tornar a "petar", centenars de viatjers van quedar atrapats en un tren durant hores i milers d'altres van partir retards com a conseqüència de l'averia i d'unes instal.lacions i d'unes infrastructures passades i antiquades. Això sense recordar el calvari de tot l'any 2007 en què l'excepció era el dia en què no hi havia averies. ZP va prometre a l'estiu un pla per tornar a posar les Rodalies de Barcelona en un lloc capdavanter en "modernització".

Si a les averies se li suma tot el "tinglado" que han muntat per l'AVE, "los socabones", el retard de l'arribada de l'alta velocitat, la Melani.... es que alguna cosa no funciona. Davant d'aquest panorama ZP va prometre a Duran, de manera frívola, que transferiria el servei de RENFE a la Generalitat a partir de l'1 de gener del 2008. Això si, de finançament per resoldre el problema res de res. Diversos partits, institucions i associacions van demanar 6000 milions d'euros per poder arreglar RENFE (quantitat que si no fossim víctimes del dèficit fiscal podriem fer front nosaltres mateixos). De moment d'aquests 6000 milions n'hem vist tants com punts va treure Remdios Amaya a Eurovisió. Zero. És clar! s'acosten eleccions i invertir, ni que sigui una mica, a Catalunya no aporta vots, més ben dit, treu vots a l'Espanya profunda.

Ara bé invertir a Madrid, a la capital del reino, produeix tot l'efecte contrari: vots. Així que ahir ZP, envoltat de tota la seva candidatura per Madrid, va anunciar que si guanya les eleccions invertirà 5000 milions d'euros per modernitzar les Rodalies de Madrid. Aquest pla consisteix en la construcció de 150 nous quilometres de via, una via que travessi la Comunidad de dalt a baix amb 20 estacions a la capital del Imperio. Aquest pla l'argumenten dient que es fa " porque pensamos en Madrid y en sus trabajadores y para vertebrar la Comunidad de norte a sur y de este a oeste". Dedueixo que els treballadors de l'àrea metropolitana li importen un pepino i que vertebrar Catalunya mitjançant vies de tren, dos del mateix. Aquest és el partit que diu que defensa els treballadors? Aquest és el partit que treballa per la gent? Sí, però només per "los trabajdores de España", per els de Catalunya no.

Això és una humiliació en tota regla, una burla, un cop de puny a la cara de tots els catalans, els que parlen català, els que parlen castellà, els que se senten només catalans i els que se senten només espanyols. Això ens inclou a tots. Inclou a Catalunya.


És intolerable que ZP inverteixi a Madrid el que no vol invertir a Catalunya tot i el caos i la necessitat que hi ha d'actuar. I mira, si es vol no parlem de territoris, parlem de persones, a les quals ZP, a Catalunya i pel simple fet de ser catalanes, condemna i els nega un futur millor.

4 comentaris:

Albrock ha dit...

Però com vols que no ignori Catalunya si té assegurat que'l 70% de catalans li donaran suport, ja siugui directament (PSc) o indirectament (ICV/ERC).

So jo fos l'estrateg electoral del PSOE hauria fet el mateix.

Anònim ha dit...

Què vols que et digui? Simplement fantàstic l'article.
El pitjor de tot és que tota la ironia que utilitzes és la vida real a la qual es troba abocada Catalunya.
I la culpa de tot això la tenen els mateixos catalans que generals darrera generals acudeixen en massa a les urnes a votar sociata.

Com ja tenen per suposat que arrassaran a Catalunya, les inversions i les promeses s'han de destinar a Madrid a evitar la majoria absoluta i rotunda del PP que avergonyeix al propi ZP a la Moncloa ja que es troba residint en ple territori "popular".
Durant 4 anys, ZP ha ignorat Catalunya (malgrat el que ens vulguin fer creure Montilla, Chacón and company) i les seves promeses han estat paper mullat.

De cara a aquells que pensen votar PSC (PSOE que és el mateix) només se'ls hi podria dir que és més possible que Felipe González no hagi ficat mai la mà als impostos dels espanyols a que Catalunya rebi per fi les inversions i els milions d'euros que per dret li pertoquen.

Lídia Pelejà ha dit...

"Això és una humiliació en tota regla, una burla, un cop de puny a la cara de tots els catalans, els que parlen català, els que parlen castellà, els que se senten només catalans i els que se senten només espanyols. Això ens inclou a tots. Inclou a Catalunya."

Chapeau, Pere.

un 10.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex, Andreu, Lídia,

Primer de tot Gràcies!

El que crec que ha de quedar clar, és que votar PSOE a Catalunya amb tots els problemes que hem tingut aquesta legislatura, és rebaixar-se fins a límits insuperables. I sí, s'enten que el PSOE actui de la manera que actua, però no per això hem de perdre la dignitat de denunciar-ho.