23 de juny del 2009

Finestra Oberta: Diamant Català


Ricky Rubio cobra al DKV Joventut uns 70.000 euros, un dels salaris més baixos de tota la plantilla, sent un dels jugadors amb major rendiment i més mediàtics del club de Badalona. Aquest contracte fou signat amb 16 anys d’edat.Durant aquest any, el contracte va pujar de forma unilateral a 200.000 euros.

El jugador té una clàusula de 4,7 milions d’euros si es fa efectiva abans del 30 de juny. Si no fos així, passaria a ser de 6 milions d’euros.Ricky ha portat el club als tribunals per exigir una rebaixa substancial de la clàusula de rescissió. El seu advocat reclama que existeix una diferència desorbitada entre la seva clàusula i el seu sou.

A més, el seu club només ha posat obstacles i impediments a un jugador que necessita crèixer i progressar, un jugador que està cridat a convertir-se en un dels abanderats del básquet català als Estats Units.

En definitiva, no sabem com acabarà l’afer Rubio, però si no fructifica una negociació amistosa entre ambdues parts (gairebé impossible) ens trobarem davant d’un dels conflictes esportius amb més ressó dels últims anys.Personalment, crec que Ricky duu tota la raó i té totes les de guanyar en aquest assumpte. O el club li rebaixa la clàusula fins a una xifra assumible o sinó que li ofereixin un contracte apropiat a allò que realment és, una de les veritables estrelles del bàsquet europeu.
Dijous 25, Ricky té una cita amb el draft i amb la història. Ricky és un gran exemple per la joventut d’aquest país, un jove de 18 anys sense pors, valent, sobradament preparat i que lluita fins a l’extenuació per complir els seus somnis.

És l’antítesi de la Catalunya apagada i adormida en la qual vivim en els últims anys.
Realment, és un jove diamant d’aquest país que cal mimar i per això, seria molt positiu evitar que estigui sota el control de certes "persones" com Jordi Villacampa.

post realitzat per Andreu Marin

1 comentari:

Andrew ha dit...

És un orgull haver jugat contra ell i veure que comença a batir rècords de precocitat en el basket mundial.
ÀNIMS RICARD !