28 de desembre del 2009

Operació "Personatge de l'Any '09": Florentino Pérez


Finalment s’ha arribat al final, l’Operació Personatge de l’Any ha finalitzat amb un clar guanyador: Florentino Pèrez.

Florentino Pérez és el segon personatge que es corona com a la persona més singular de 365 dies, ja que en la primera edició de l’OPA, va ser Barack Obama qui va ser escollit per els lectors d’aquest bloc.
L’any passat el més votat va ser l’actual President dels Estats Units d’Amèrica, i ho va ser sobretot per el seu missatge de canvi, d’esperança, talment com sembla que ha fet Florentino Pérez amb el seu retorn al club blanc de Chamartín.
Tot i certs paral·lelismes, hi ha una gran diferència. Obama va arribar a President gràcies al seu discurs, unes paraules que evocaven esperança i confiança, però tot basat en uns valors. Florentino en canvi ha basat la seva esperança i el seu canvi en allò que també hagués pogut ser el personatge de l’any: els diners. Florentino ha fonamentat tota la seva capacitat discursiva en la profunditat de la butxaca del Madrid, ha estructurat la seva aposta i el seu projecte en la força dels diners. Totalment al contrari que el personatge de l’any passat.

Florentino, no es pot negar, ha jugat molt bé les seves cartes, i gràcies a grans crèdits de les entitats bancàries espanyoles, com el Banco Santander, ha pogut finançar els fitxatges de Cristiano Ronaldo, Kakà i companyia, per d’aquesta manera, aixecar la moral de l’afició madridista que estava en estat vegetatiu desprès del triplet del Barça i d’haver encaixat la major humiliació de la seva història amb el 2 a 6 al Bernabeu en el dia de la Comunitat de Madrid - i dia en què diuen que va néixer “la nación española”-.

Florentino, o el ser superior, ha tornat amb força, però la força d’aquest retorn, de moment, és més façana que una altra cosa. Quan et gastes més de 300 milions en fitxatges en l’equip de futbol i rebentes el mercat, l’única cosa que pots fer és guanyar-ho tot. No valen projectes a llarg termini. El triomf ha de ser immediat. Florentino ha demostrat que és un geni en contractar grans figures del futbol mundial. Florentino ha fitxat Figo, Zidane, Ronaldo, Owen, Bekcham, Cristiano Ronaldo, Kakà, Benzema… no crec que hi hagi mai més cap altre President en la història que pugui presentar un currículum més marejant en quant fitxatges. Sí per triomf s’entengués resultats de negociacions, Florentino seria un Déu, però en futbol les negociacions de fitxatges són una petita part el món. En futbol el que compta són els títols i la manera de guanyar-los.

Florentino ha estat el guanyador de l’Operació Personatge de l’Any del 2009, i ni la casualitat hagués pogut ser més majestuosa per escollir el dia en què se’l nomena Personatge de l’Any, ja que ahir el súper-projecte de Florentino en bàsquet va caure humiliat a Vistalegre per 22 punts per un Barça descomunal, per un Barça grandiós. Per un Barça que, amb la columna espinal feta a casa i liderats per un Ricky increïble, és capaç d’assecar els Galàctics del bàsquet amb un joc espectacular.

Per la cara que li va quedar al President del Reial Madrid a la llotja al presenciar “en vivo y en directo” el “chorreo” del Barça al seu Madrid de Messina, Florentino és el Personatge de l’Any 2009.

6 comentaris:

Albrock ha dit...

Quina parida de personatge de l'any. Aviam si aprèns a ignorar el que diguin les urnes (manipulades o no) i decideixes tú, com a propietari absolut i ésser diví suprem de peresabat.blogspot, el què realment li convé al blog...

Anònim ha dit...

S'hauria de recalcar qui ha quedat segon i, sobretot, qui ha quedat tercer (amb molt poca distànica del segon!).

Pere Sàbat ha dit...

A`lex,

Estic d'acord que el PdlA és una autèntica xorrada, però vés, les enquestes són enquestes...

I responent també a l'Anònim, que no tinc ni idea de qui és, en número dos ha quedat el capità del Barça de les 6 copes; i en tercer lloc un cantant norueg que va guanyar l'edició del festival d'Eurovisió d'aquest any.

Andrew ha dit...

Que en un bloc tan indepe i culé com aquest, surti el tito Floren com a personatge de l'any, manda huevos que diria un antic ministre...

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

En aquest bloc és democràtic per tant no es condicionen les enquestes, i si, aquesta manera de fer és precisament perquè aquest bloc és indepe i culé.

Albrock ha dit...

Home, Pedro, encara és pitjor deixar-te que te les condicionin...