2 d’abril del 2010

Un Any Màgic


Sí, sí, sí tornem a París! Ahir els homes de Xavi Pasqual van fer possible l’èxit, ahir el Barça es va classificar per la Final-Four de París, on disputarà la seva onzena final a quatre. Ahir el Barça va certificar el seu bitllet per tornar a la ciutat que deu una copa a l’equip blaugrana d’ençà del robatori de 1996 amb el tap il·legal a Montero.

El Barça va aniquilar a Vistalegre al Real Madrid galàctic de Messina, un equip fet a cop de talonari a partir del retorn del ser “superior” Florentino Pérez a la presidència del club de Chamartín. Els Velikovic, Garbajosa, Tomic, Jaric, Hansen, Llull… no van poder fer massa cosa contra l’equip culé. I aquesta és la gran diferència. El Madrid té uns grandissims jugadors, ningú pot posar en dubte que Lavrinovic és un jugadoràs o que Bullock no serveix. Però, per sort, l’esport és més que això, i ahir es va tornar a demostrar. L’equip va batre als jugadors. Amb això no vull dir que el Barça tingui jugadors de menys qualitat, al contrari, ja que al Madrid no hi ha qui es pugui igualar a Ricky, Navarro, Lorbek…. Però la diferència és que el Barça juga com un equip, i el Madrid no. I tampoc vull dir que el Barça no fa ús del talonari, dir-ho seria mentir, però la manera de fer-lo servir sí que és diferent.

Ahir el Barça de bàsquet va posar la via directe cap a la Final-Four, un èxit sens dubte. El Barça repetirà presència entre els quatre millors d’Europa per segon any consecutiu. Una gran fita aconseguida de la mà de Xavi Pasqual un entrenador de la casa que ha sabut construir un equip que juga un bàsquet ràpid, espectacular i amb uns resultats “aplostofants”.
La via d’entrenadors de la casa s’imposa. Bàsquet, futbol, handbol, hoquei, futbol sala. Les seccions més importants del club totes entrenades per catalans. I totes, menys el futbol sala, amb possibilitats de fer-se amb el títol continental.

El bàsquet i l’hoquei ja són a dalt de tot del camí, el bàsquet a la Final-Four i l’hoquei a la Final-Six, ara falta que tant els de Guardiola com els de Xavi Pasqual els imitin i es plantin a les seves finals. Us imagineu una temporada amb tots els equips del Barça campions d’Europa? Encara no és hora de fer volar coloms sobretot desprès de la lliçó dels últims vint minuts a l’Emirates on es va demostrar que a Europa s’ha d’estar amb els cinc sentits concentrat als noranta minuts.

Ahir a Madrid es va cometre la primera passa de l’any màgic per el Barça, un any que pot acabar al 22 de Maig curiosament també a casa del club blanc.