20 d’abril del 2009

Vilafranca. La moció ja ha passat


Avui s’ha escrit el primer capítol de la nova etapa que enceta Vilafranca. Avui a les 12 del migdia el Ple de Vilafranca iniciava una sessió que tenia un únic objectiu: votar la moció de censura.
Els resultats d’aquesta, que són ben coneguts, ha portat a Pere Regull a l’alcaldia amb el suport de CiU, Esquerra i la cup.

El primer capítol d’una nova etapa, així és. Així és perquè per primera vegada a Vilafranca, des de 1979 el PSC-PSOE no serà al govern, sinó a l’oposició.

Ara la responsabilitat recau a CiU, que en base al document pactat amb ERC i Cup, haurà d’iniciar des de demà mateix totes les polítiques i totes les iniciatives que vagin en pro de canviar Vilafranca, sempre però, sense actuar amb sentit de revenja. Hi ha coses que s’han fet bé i que s’han de mantenir. Com s’acostuma a dir, destruir és fàcil però construir costa més. Ara CiU té la oportunitat de construir. El document base pactat amb Esquerra i Cup garanteix poder construir.

La responsabilitat però no és només cosa de CiU, els grups que han donat suport a la moció també en tenen. Una moció de censura no és qualsevol cosa, una moció de censura no és per fer broma. Es pot votar una moció en què un dels objectius sigui canviar el govern, però no únicament ha de tenir aquest objectiu. Malament si una moció prospera amb l’únic objectiu de "fotem fora els sociates". Una moció de censura es proposa en base a una alternativa, i l’alternativa que va lligada a la presentada avui és el document pactat per CiU, Esquerra i Cup. Per tant els firmants de la moció tenen l’obligació, per responsabilitat i per mostrar que no fan política per passar l‘estona, que tota aquella proposta que s’inclogui en el document pactat a tres bandes hi donaran suport.

S’obre una nova etapa a Vilafranca, una nova etapa on la responsabilitat haurà de ser la nota predominant, perquè sense ella Vilafranca no podrà lluitar contra la crisi ni podrà treballar perquè les classes populars se’n surtin i tirin endavant. I això depèn de tots, però sobretot dels que han votat la moció.

Ara toca fer la feina, i cal fer-la bé.

4 comentaris:

Eduard ha dit...

M'agradaria saber on puc llegir, a Internet, el document pactat per CiU, Esquerra i la CUP, per saber de la font original (i no via premsa) quins són els objectius del govern municipal per als propers dos anys.
Per l'institut corrien rumors que no contenia cap referència a educació.

someone ha dit...

www.ciuvilafranca.cat

i volia donar les gràcies a esquerra i la cup

era irònic eh, no fotem!

someone ha dit...

més fàcil t'ho poso Eduard

http://www.ciuvilafranca.cat/Programa_de_Govern.pdf

per cert records d'un antic estudiant!

Pere Sàbat ha dit...

Eduard,

Tal i com diu el Nil, en aquella adreça hi ha el programa. En quan a si psrla o no d'educació, home, com qualsevol altre programa de govern.

Nil,

Gràcies per treure'm feina jejeje!