27 d’agost del 2009

"Lo Que de Verdad Interesa a la Gente"


Hi ha frases que tenen propietat intel·lectual. Frases que són atribuïbles a una persona i que si algú altre la repeteix queda com a "estrany".
Aquest fet succeeix moltes vegades en la publicitat, ja que per exemple tothom associa el "t’agrada conduir?" a BMV i no a Peugeot, o també es relaciona el "perquè tu ho vals" a l’Oreal i no a una altra marca de cosmètics.

En política també passa. Hi ha frases o eslògans que et condueixen a un partit o polític en concret. Si es diu "vayase señor González, vayase" de seguida es pensarà en Aznar, o si es diu "dentro de un año estaremos mucho mejor que hoy" serà Zapatero qui vingui al cap o també si es repeteix la frase mítica de Carod-Rovira de les eleccions del 2003 amb el "som el partit de les mans netes i de la paraula lliure" associarem una frase amb un polític.

De frases n’hi ha moltes, però aquests dies m’ha vingut al cap la que dóna títol a aquest post: "Lo que de verdad interesa a la gente". Aquesta frase va ser repetida fins a quasi avorrir-la durant el procés de reforma de l’estatut d’autonomia per part de la premsa i els polítics espanyols i sempre que el debat polític català transita sobre qüestions nacionals. Deien que com era possible que els diputats catalans es posessin en un tema dedicant-hi tantes i tantes hores i discussions, quan l’estatut no era la principal preocupació dels ciutadans. S’exclamaven, doncs, perquè els catalans s’entestaven en destruir Espanya en comptes de fer polítiques a favor de l’habitatge, l’educació…

Al dir i repetir aquesta frase, els polítics espanyols, tant PP com PSOE, donaven a entendre que mentre els polítics catalans estaven perdent el temps en qüestions d’identitat, ells es preocupaven dels interessos reals de la població. Ells eren els que realment es preocupaven d’allò que eren les prioritats ciutadanes.

Aquest estiu però he sentit poc aquesta frase…

No he sentit a per exemple Dolores de Cospedal sortir en roda de premsa i demanar perdó a la població per perdre el temps amb polèmiques estrambòtiques d’escoltes il·legals, o tampoc no he sentit a Fernández de la Vega dient que havien perdut el temps amb tot el "culebrón", encara no resolt, sobre si Lérie Pajin és o no investida senadora per València.

La veritat és que suposo que tant PSOE com PP deuen pensar que "Lo que de verdad interesa a la gente" és el que a ells els interessa. Sí a ells els interessa fotre’s els plats pel cap amb temes de corrupció i escoltes il·legals, aquest és el tema que preocupa a la població; si ells volen iniciar una guerra per qui és més patriota, això és el que interessa a la gent en aquest moment; que creuen que cal una guerra contra Catalunya, és perquè els espanyolets de Còrdova i León ho demanen a crits.

En definitiva, que sort que existeixen el PSOE i el PP, ja que gràcies a ells podem saber què és "Lo que de verdad interesa a la gente".

2 comentaris:

Andrew ha dit...

En bona part, tens raó en el fons de l'article.
Les escoltes il·legals, els casos de corrupció que després queden arxivats, la campanya bruta de les europees, etc.
Però, mira també quin és el partit que ha anat treient els draps bruts per tal d'obviar la crisi.

Això, no és el que de veritat importa a la ciutadania.
Però, de la mateixa forma, espero que em reconeguis que "lo que de verdad interesa a la gent" no són els xantatges previs a un Tribunal ni parlar de fer un pols a l'Estat.

Lo que de verdad importa és treure aquest país de la crisi en la qual ens han ficat els socialistes.
Mentre USA, França o Alemanya estan sortint de la crisi, Espanya està ben ficada al pou.

Crisi internacional?
Amb el meu vot mai es donarà suport a aquesta mena de gent.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

M'alegro que comparteixis en part la tesi de l'article. Ara bé no comparis les diferents opinions sobre com pot Catalunya ugmentar competències per poder oferir millor servei a les estupides polémiques sobre els telefòns.

A més, qui carai pressiona al TC? Catalunya? Carod? Si? O més aviat el presionen els partits que han pactat quins jutjes estàn al TC? Home una mica de seriositat.