15 d’agost del 2009

Més Obert a l'Autonomisme?


El federalisme a Espanya és impossible. Ja sé que cansa – i molt – que contínuament surti algú a discutir bajanades com la possibilitat de què Espanya avanci cap a un sistema federal plurinacional, però es veu que hi ha certa classe de gent que els interessa tenir la parròquia entretinguda pensant en el més enllà per d’aquesta manera fer que no es preocupin dels problemes reals amb l’estat espanyol.

Miquel Iceta en una entrevista a Europa Press afirma tot content que el PSOE ara "està més obert a l’autonomisme", ja que degut a governar a Galícia –ara ja no -, a Catalunya i a Euskadi els ha permès defensar un model d’Espanya diferent al del PP. Aquesta aproximació a "l’autonomisme" també es produeix segons el portaveu del PSC-PSOE a un relleu generacional dins del partit espanyol.
Realment el senyor Iceta té raó. Té raó perquè el PSOE és un partit nacionalista, espanyol i autonomista, i per tant és evident de què defensi una idea d’Espanya basada en l’estat de les autonomies. Perfecte.

Aquesta era la resposta que es buscava, la que evidenciés de què l’estat espanyol és un i que cap partit espanyol que passi dels 3 diputats pretén canviar la formula de l’estat. El PSOE no és federalista, el PSOE no defensa un estat plurinacional, el PSOE no vol que el català sigui oficial, els socialistes volen Espanya tal i com és i no la volen canviar. Perfecte.

S’agraeixen molt profundament les paraules de Miquel Iceta, ja que ajuden a aclarir el pati. El PSOE no és federalista, perdó per la repetició però és que ha de quedar clar.
Amb les paraules d’Iceta, esperem, que a partir d’ara les campanyes del PSC-PSOE no es basin en mentides com per exemple que es vol una Espanya federal o coses per l’estil.

Una pregunta però en sorgeix desprès de llegir les paraules de l’Iceta, si ara el PSOE està "més obert a l’autonomisme" que abans, abans què defensava? Sí ara el PSOE vol més autonomisme, què és el que teníem fins ara?

En definitiva, que queda clar, una vegada més, que de federalistes a Espanya no n’hi ha, que l’Espanya federal és com pretendre que el Vilafranca guanyés la Champions o com si Reagrupament tragués 7 diputats. Impossible

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt bé tot el que dius. Només tinc un dubte: què feu governant amb ells?

Xavier ha dit...

Mi-te'ls, aquests d'Esquerra... blasmant el PSOE però, alhora, entaforant-nos-el a tot arreu: govern català, diputacions, grans ajuntaments... És lògic que tinguin por de Reagrupament.

Andrew ha dit...

Pues, simplemente los que mandan en ERC han hecho que para sus bases sea una vergüenza decir lo que votan.
A día de hoy, oír el nombre de ERC es sinónimo de ponerse de rodillas y tragar.

Y si no, basta con recordar el segundo tripartito, la financiación, los numerosos incumplimientos del ejecutivo del ZParo o los apoyos incondicionales a ZPamplinas.
Además, han hecho la pinza en varias ocasiones a un sector crítico y democrático llamado EI.
Lo que nadie entiende es qué hacen aún dentro de ERC... ¿intentar pillar la silla de gobierno de José Luis y Puigcercós algún día?