9 de setembre del 2009

Bojan, Espanya i el Mundial sub-20


Espanya no només toca el que no sona en relació a Arenys de Munt. Avui tot fent un acte d’intel·lectualitat desmesurada – lleginr l’Sport – he observat astorat que sembla que la brillant selecció espanyola convocarà Bojan per el Mundial. Que convoquin a Bojan per el Mundial no deixa de ser un fet que es podria qualificar de normal al ser un dels millors davanters que hi ha i un dels que té més projecció. La qüestió però se’n va de mare quan resulta que no és el Mundial de Sudafrica de l’estiu, sinó al Mundial sub-20 que se celebra entre finals de setembre i principis d’octubre.

La veritat és que hi ha coses que no s’entenen. A veure: Bojan té un acord amb la Federació espanyola que només anirà convocat en les seleccions sub-21 i amb absoluta. Per tant la sub-20 no entra en el pacte, però és clar, quan els espanyols han complert un pacte?
Més, Bojan ja ha jugat un Mundial sub-20 i va fer que Espanya quedés segona, fantàstic. Cal que torni a jugar en la mateixa categoria el mateix Mundial? Cal que estigui tot un mes jugant una competició que ja ha jugat i que no el beneficiarà? Espanya té tan poca confiança amb la resta de jugadors "nacionales" que han de fer que Bojan els hi salvi el Mundial? Una altra cosa que la veritat fa emprenyar bastant és que actualment, abans de lesionar-se, Bojan estava tenint un rendiment excel·lent, un rendiment que li permetia afrontar amb grans esperances la present temporada, però ara – vés quina cosa – se’n haurà d’anar un meset en algun país perdut del món a disputar partits intranscendents "por la gloria de españa".

Aquesta és una notícia, que tot i que encara no està confirmada però tot apunta que així serà, que posa de manifest una vegada més que això de les seleccions és una enganyifa. No estic defensant pas que no s’organitzin competicions de seleccions, al contrari, però el que no es pot permetre és que una trista selecció sub-20 prengui un jugador d’un primer equip d’un club sense que això impliqui res de res. Els clubs paguen oi? O són les seleccions?

Mentre a les instàncies internacionals hi hagi personatges sinistres com el Blatter, que posen els Mundials de categories inferiors als països més pobres del món per d’aquesta manera garantir-se el suport en les votacions a la presidència de la FIFA, el futbol corre un greu perill.

El futbol ha evolucionat, fa deu anys no era massa comú que en un equip de primer nivell hi juguessin jugadors de primera categoria, però a dia d’avui això ja és una realitat. Bojan és un jugador del primer equip del Barça i per culpa d’unes organització antiquades i on la transparència és més aviat nul·la es pot haver de perdre tot un mes de competició per una pijada de Mundial.

2 comentaris:

Andrew ha dit...

Quan la Roja va guanyar l'inoblidable Mundial sub-20 de Nigèria, en aquell gran equip, hi havia jugadors de la talla de Casillas, Xavi Hdez, Marchena, Gabri, Barkero o Aranzubia.

I tots ells, ja eren importants en els seus clubs a pesar de la seva joventut.
Per tant, els teus arguments queden pel terra...

En quant a Bojan, millor que es quedi a can Barça.
Ja ha demostrat quina és la seva implicació amb Espanya i amb la selecció.
Mira, jugadors com Pau Gasol, guanyadors i amb temporades feixugues a la seva esquena, i sempre donant-ho tot per estar cada estiu amb la selecció.

Et deixo amb una frase de Pau Gasol als Jocs Olímpics que va donar la volta al món...
"Está bien conseguir que tu país te admire, pero es mucho mejor que El Mundo admire a tu país"

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Molt bé el que dius ,però és que el Bojan ja ha jugat el Mundial sub-20. Llavors perquè l'ha de tornar a jugar?

Jo prefereixo l'ABC.