7 de juny del 2010

El Primer Debat


Al Matí de Catalunya Ràdio s’ha celebrat el primer debat electoral de les eleccions a la presidència al Futbol Club Barcelona. El debat que ha sigut moderat per Manel Fuentes s’ha habilitat en diferents àmbits: esportiu: social; herència de Laporta; i econòmic.

El debat s’ha centrat sobretot en les diferents visions en l’àmbit esportiu, on semblava que hi havia total unanimitat però que s’ha comprovat que no és així. Jaume Ferrer ha afirmat que ja que te quasi lligat a Txiki perquè continuï un any més, cosa que costa de creure ja que segons el mateix secretari tècnic tot indica que plegarà a partir del 30 de juny. Per la seva banda Benedito, en un gest que el reforça notablement, ha confirmat que ell no compta ni amb Txiki ni Alexanko per la senzilla raó de què el President ha de tenir total confiança amb aquests càrrecs. Marc Ingla ha seguit amb els seu fil argumental que consisteix en primerament demanar a Txiki que continuï, però si no fos així proposaria que entre Txiki i Guardiola escollissin qui hauria de ser el seu substitut. Per la seva banda Sandro Rosell ha continuat amb la seva falta de concreció a l’afirmar que ell primer parlaria amb Txiki i que desprès veuria si continua o no, i que en cas que continués ja tenen pensat qui serà el seu successor. Al veure’s preguntat sobre qui seria, ha dit que no ho podia dir perquè sinó encararia el fitxatge del nou secretari tècnic. Realment una nova falta de transparència de Rosell, que no s’acaba d’entendre el perquè no exposa clarament que no confia amb el Txiki i que si guanya li buscarà un successor i en canvi s’entesta a semblar conciliador, quan ell ha estat una de les persones que més critiques s’han mostrat amb Txiki ja que en reiterades entrevistes, i també en el llibre que va fer, va exposar el menyspreu que li produeix l’encara avui secretari tècnic.
La posició de Rosell d’amagar-se i no mostrar les seves cartes ha estat una constant durant el debat, segurament degut a la por a cometre alguna errada que li faci perdre l’avantatge que porta a les enquestes. Si les eleccions s’haguessin celebrat fa dues setmanes Rosell hauria arrasat, veurem que passa diumenge.

Un altre dels moments destacats del debat en l’àmbit esportiu ha estat quan Jaume Ferrer ha criticat que Ingla es posi les medalles del Barça de les 6 copes quan Ingla no hi va participar, ja que va dimitir abans. Aquí sincerament el senyor Ferrer falseja la història. Marc Ingla és qui planifica i executa , juntament amb Txiki i Guardiola, l’esquema de plantilla que porta el Barça a guanyar-ho tot. Ingla és el vicepresident esportiu que fitxa Guardiola, Alves, Piqué... En definitiva, és qui idea amb els tècnics com ha de ser el Barça post-Rijkaard. I això per més que intenti el senyor Ferrer, és inqüestionable.

Els altres temes del debat també s’han centrat en aquests paràmetres, Ferrer fent el paper de seguidor incondicional de Joan Laporta, fins i tot en el tema Uzbekistan; Benedito com a convidat però un convidat que no pretén quedar-se sense menjar; i Ingla i Rosell jugant el seu partit apart, fent i desfent, atacant i defensant. El to del debat ha sigut correcte, si ve és cert que Ingla ha mostrat que si vol pot ser agressiu i que no s’arruga davant els altres. Els qui l’acusaven de falta de carisma, avui han tingut la prova de que no és així.

El primer debat ja és història, ara queden 6 dies per acabar de convèncer el soci perquè el 13 de juny, prenguin la millor opció per el futur del Barça.