15 de març del 2008

Per ells


Avui fa 70 anys que la barbàrie feixista va bombardejar Barcelona iniciant així la macabra acció de bombardejar a la població civil desarmada.

Avui fa 70 anys que la força de les armes intentava esborrar del mapa una societat, un col·lectiu. Avui fa 70 anys que el poder totalitari intentava ensorrar la voluntat d’un poble a sobreviure. Avui fa 70 anys Barcelona vivia un atac brutal, descarnat, cruel.
Avui fa 70 anys Barcelona resistia a l’atac feixista.

Davant dels que volen que s’oblidi, que es passi pàgina, que es reconsideri el passat, davant d’ells la veritat colpeix com el martell que doblega el ferro rogent. La veritat de la superació d’un poble per avançar, per no desistir, per no enfonsar-se, per no rendir-se. La veritat de l’orgull dels que van lluitar, dels que van ajudar a construir els refugis per salvar vides innocents. La veritat dels que no van sucumbir a la foscor del feixisme.

Per tots els més de 700 morts de les bombes feixistes de Barcelona, per tots els que van sofrir el terror totalitari, per tots els que van patir, per tots els que van lluitar, per tots els que van morir.
Per tots ells tenim el deure de no oblidar, tenim el deure de recordar, tenim el deure de demanar responsabilitats.


Per ells, tenim el deure de continuar lluitant, per la democràcia i per la llibertat.