13 de març del 2009

Adéu, adéu, adéu.... Hola?


Avui a Vilafranca ha passat un fet llargament esperat per la gran majoria de la població: Marcel Esteve ha dimitit com a alcalde.

Aquest fet s’ha produït aquest migdia desprès de què durant la setmana, i contra pronòstic, la Cup local donés suport a la moció de censura que des del grup municipal de Convergència s’estava impulsant per tal de canviar el govern vilafranquí. He escrit que CiU "estava impulsant" perquè amb la dimissió de l’alcalde socialista el que es produirà no serà una moció de censura, sinó una nova votació plenària per elegir el nou batlle, previsiblement el pròxim divendres 20 de març.

El mandat de l’Esteve realment es pot dir que ha estat del tot insuficient, crec que sense por a cometre error possible, que es podria qualificar el seu govern com el pitjor que ha tingut Vilafranca en democràcia. Aquest fet no s’ha d’interpretar com una desconsideració cap a les persones que han format per de l’equip de govern, sinó que simplement és una constatació en base als resultats.

El PSC-PSOE vilatà no ha pogut fer més per intentar que la moció de censura tirés endavant. Actuar com un dèspota il·lustrat quan no es té la majoria absoluta és d’una miopia política que fa tremolar, mentir descaradament als diferents grups polítics tampoc sembla que hagi d’ajudar massa a instal·lar una relació de confiança envers al govern. En fi, un seguit de despropòsits que no fan més que deixar clar que el govern liderat per Marcel Esteve no sabia on anava, ni què feia, ni amb qui ho podia fer.

Ara a Vilafranca hi ha la possibilitat de què per primera vegada en 30 anys es dugui a terme un canvi de govern, i que l’alternança sigui possible.

De la mateixa manera que al 2003 i el 2006 vaig ser favorable a què Esquerra donés suport al PSC a Catalunya per tal de formar un govern de coalició catalanista i d’esquerres, ara crec que per Vilafranca el millor que pot passar és que es canviï el govern.

No m’emociona en absolut que CiU arribi a l’alcaldia de la meva vila, no m’emociona perquè CiU no defensa el projecte polític pel que lluito, però per responsabilitat i per coherència, crec que un nou temps ha d’arribar a Vilafranca.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Espero que el Quelart estigui per la feina. Les seves primeres declaracions després de la dimissió , dient que no tenien l'assemblea fins a final de març, no demostraven gaire visió política ni gaire ganes de comprometre's.

Moisès Rial Medina ha dit...

Pere Sàbat, t´he enllaçat el teu bloc a XARXA REPUBLICANA: http://xarxarepublicana.blogspot.com.

Ara també estem a més del bloc, al Twitter i al Facebook per promoure tots els blocs de l´àgora republicana:
www.twitter.com/xrepublicana
http://www.facebook.com/group.php?gid=58787745815

Agrairia que també hi enllacessis i t´adherissis.

Salut i endavant.
Moisès Rial
http://llibertats.cat
http://twitter.com/llibertats
http://www.youtube.ocm/llibertats

Pere Sàbat ha dit...

Eduard,

L'assemblea d'Esquerra decidirà el què s'ha de fer, si moció sí o moció no.
Crec, però, que ERC estarà a l'alçada.