20 de març del 2009

Conseller Saura: Dimissió!


El conseller Saura té un problema, un per no dir molts però serem benvolents. Saura no té l’alçada política per seguir al Govern de la Generalitat, i molt menys per ser-ne el conseller d’Interior. Si a l’estiu ja va demostrar que la seva incompetència no té límit en relació a la negociació del finançament, aquest passat dimecres el conseller Saura tornava a fer gala de la seva falta de neurona, aquest cop però s’ha superat.

Entenc que de Saura no va sortir l’ordre o la indicació d’anar a trinxar als manifestants, però el que és innegable que Saura és el màxim dirigent de la conselleria que té el control dels Mossos, i per tant, és ell el màxim responsable, tan quan s’acaba amb una banda de distribució de drogues, com quan passen fets tan lamentables com el de dimecres.

Perquè el que va passar no té masses qualificatius la veritat. És absolutament aberrant la manera de com van ser desallotjats els estudiants que de manera pacifica estaven tancats al rectorat de la UB, tot i que personalment jo no hi estic massa a favor, però encara més aberrant i injustificable és el que va passar a la nit.

Veure les imatges de televisió on es veu com la policia d’una manera absolutament il·lògica carrega de la manera que ho va fer és increïble. Veure com la policia carrega i persegueix manifestants durant metres i metres tan sols per pegar-los, és intolerable.

Avui diversos companys que van anar a aquesta manifestació, la majoria no entren en els tòpics que Saura i algun rector il·legítim d’alguna universitat han volgut donar, encara parlaven i ho feien amb aquell sentiment de por i d’angoixa, amb intranquil·litat. Veure’s perseguit per la policia tan sols per manifestar pacíficament la teva opinió no et deixa precisament massa tranquil respecte a la policia ni en el sistema. Per què, a què es va deure la carrega? Perquè va ser una carrega contra tota la gent que estava als carrers, no contra els desgràcies de sempre que volen "petar" la manifestació per poder dir que la policia "tortura i assassina".

Total, carregues indiscriminades, persecucions il·legals… però un dels fets més esgarrifosos és que la policia en els fets de dimecres no es va limitar a "pegar" a manifestants, sinó que també van carregar contra persones que passaven per allà, nen de 10 anys inclòs, però el més bèstia és que van carregar també contra els mitjans de comunicació que cobrien la manifestació. Realment veure un policia pegant amb la porra a professionals que estan fent la seva feina és una imatge que mai, mai, mai hagués pogut imaginar que veuria al nostre país.

En definitiva, que els errors en política es paguen, i Saura ja en porta uns quants a l’esquena. Saura abans de presentar la dimissió però, ha de cessar el director general de la Policia de Catalunya perquè difícilment aquest cos tan important per el nostre país podrà recuperar el prestigi tenint elements com aquest al capdavant.

6 comentaris:

Albrock ha dit...

Aviam, estic d'acord que l'actuació va ser excessiva (he estat intentant trobar un vídeo de la càrrega durant la manifestació però no hi ha manera). En qualsevol cas, culpar al Saura de tot plegat, encara que sigui mitjançant la tonteria aquesta del "principi de responsabilitat", és pur oportunisme polític en aquest cas concret.
Òbviament l'home no hauria de ser conseller, però tampoc haurien d'estar al govern la majoria de beneits que formen el tripartit i que són d'una mediocritat aplastant.
Doncs, res, això, que se'n vagi, però la culpa de la càrrega no és del Saura ni segurament tampoc del dir gral de policia, sinó de la poca qualitat de la gent que acaba formant part dels mossos.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Ja he dit que crec que el Saura no va donar l'ordre, ara bé, la va donar algú de dins el departament que ell dirigeix, ergo, s'han de demanar responsabilitats, i o bé el Saura cessa el qui va donar l'ordre, o bé el Saura dimiteix per no saber controlar les seves competències. És molt simple d'entendre.

I sobre la poca qualitat dels Mossos, bé, segurament ara es paga l'error d'haver acceptat que la xusma de la Guàrida Civil i de la Policia Nacional, vaja les policies espanyoles, entressin als Mossos.

Albrock ha dit...

"o bé el Saura dimiteix per no saber controlar les seves competències"... No és la seva competència la d'anar donant ordres a la policia per qualsevol intervenció.

Apart de que l'ordre en si segurament tenia sentit, va ser el com es va portar a terme el que va desencadenar l'excés.

(Mira que fer-me defensar el Saura... ben bé a mi el que em mou és portar la contrària, no hi ha dubte hahaha)

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Ja sé que el que et mou és portar la contrària, però quan dic que el Saura no sap controlar les seves competències, em refereixo a que no sap controlar el què passa dins el seu departament, i la policia i el que fa la policia ho és.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Ja sé que el que et mou és portar la contrària, però quan dic que el Saura no sap controlar les seves competències, em refereixo a que no sap controlar el què passa dins el seu departament, i la policia i el que fa la policia ho és.

Penedesfera ha dit...

Hola Pere,

Et comunico que el setmanari L’Extra publica avui aquest apunt amb l’enllaç al teu bloc, seleccionat entre els més llegits i valorats del Portal de la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

Aquesta és una iniciativa de L’Extra, la qual ajudarà a la difusió i promoció del contingut del teu bloc en particular, i del fenomen blocaire en general.

Salutacions i enhorabona!

Daniel García Peris
www.danielgarciaperis.cat