6 de març del 2008

L'escamot optimista


Dissabte a Vilafranca, com la majoria de pobles del país, celebra dia de mercat. Aquest però no era un dia de mercat normal, m’explicaré.
Davant la imminència de les eleccions Generals de diumenge, els partits van desplegar tot d’escamots dirigits i ensinistrats a fer diana als indecisos que es passejaven pel mercat en un dissabte assolellat com el passat 1 de Març.


Qui escriu, va tenir la "sort" de topar-se amb un escamot, en aquest cas un escamot optimista. No, no per ser optimista van deixar-me per inútil i em van venir a bombardejar amb tot de material pesant, que si globus, que si caramels, que si jo què sé més. Bé si que ho sé, em van donar un diari (pamflet) que tenia dues versions, la versió optimista i la versió pessimista.

En la versió pessimista hi apareixia un Mariano Rajoy somrient i platònic envoltat de globus populars i confetti celebrant la suposada victòria electoral. Com a titular deia de manera apocalíptica que "Rajoy suspendera el Estatuto". En pàgines interior l’apocalpisi seguia i s’afirmava que els pocs papers que es trobaven a Salamanca i que van tornar a casa, Rajoy els tornaria a traslladar on Franco els va deixar, també s’insistia que el PP tornaria a fer el PHN entre moltes altres coses.
La versió optimista en canvi anunciava que "con la victòria de Zapatero" l’estatut "se desarrollará con todas sus potencialidades" o que "el Prat y Cercanias prioridades de la legislatura" i moltes altres promeses optimistes.
Desprès de llegir-ne ràpidament els titulars, vaig preguntar a l’amable militant optimista si hi havia versió en català, ja que posats a fer, podria endinsar-me millor a l’univers optimista en la llengua pròpia del país. La meva reclamació també anava encaminada a preguntar on hi havia la famosa "españa plural" , aquesta nova "españa donde los independentistas se van a sentir tan bien que no querrán irse". La resposta no podia ser més divertida per no dir una altra cosa, la militant optimista em va dir que el diari era "per tota España, i per això no hi ha versió en català."


La pena és que el pamflet era només per Catalunya, era totalment en castellà i demostrava que la "España plural de ZP" era tan singular com la del PP d’Aznar.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

I després la Chacón i els optimistes pressumeixen que el Jose respecta Catalunya i el català i de la "independència" del PSC envers el PSOE.

Anònim ha dit...

Per cert, què se n'ha fet de Ciutadans al bloc? Són el 6è partit amb representació al Parlament...

Albrock ha dit...

Són ben penosos. I jo en canvi cada cop veig més gent que els vol votar. M'hauries d'enviar allò que deia el Guillem de les promeses incomplertes de ZP per 'nar-ho passant a tots aquests beneits.

Ah i "Anònim",
De Ciudadanos no se'n parla suposo perquè no van treure cap representació a les eleccions espanyoles a Catalunya fa 4 anys (en part pq no existien). Si fossin eleccions al Parlament català, aleshores sí, però al Congrés no.

Anònim ha dit...

No és un anònim.
Era jo que m'havia oblidat de posar el meu nom.
Jo només dic que és una força parlamentària amb 3 diputats i hauria de tenir també el seu espai en els spots o com a mínim a TV3 (a pesar del toma tres, TV3)

PD: Vull que em passeu allò de "les promeses incomplertes de ZP".

Ferran Porta ha dit...

El "bon rollo" dels socialistes em posa malalt. Sisplau, que algú comenci a buidar despatxos de càrrecs del PSOE, que estan per tot arreu!!

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,
Ciutadans no apareix al bloc perquè no tenen representació al Congrés, si n'aconsegueixen, d'aquí a 4 anys ja en parlaré.

Àlex,
El PSOE li serveix tant sols el vot de la por per mobilitzar,aixi de trist.

Ferran,
Sí el bon rotllu sociata és per posar-se malalt.