4 de març del 2008

Second round


Avui tornen unes noves apassionants primàries demòcrates. Desprès d’assistir en un seguit d’insípides votacions, arriben les primàries de Vermont i sobretot de Texas i Ohio.

Aquestes sí que poden ser determinants a l’hora de nominar el candidat demòcrata per les eleccions del 4 de novembre, ja que el nombre absolut de delegats entre els dos candidats és molt ajustada, menys de cent a favor d’Obama.
Els resultats d’avui a la nit obriran amb tota probabilitat dos possibles horitzons, si guanya Obama el seu "momentum" serà quasi imparable fet que li donarà una força increïble per aconseguir la nominació, així com donar un cop pràcticament mortal a Hillary.
Si per altra banda en les primàries guanya la Senadora per New York, es tornarà al punt d’equilibri que ha marcat tot el "round" de primàries fins ara. Hillary si aconsegueix la victòria avui donarà força i credibilitat de nou a la seva candidatura i aconseguirà girar l’efecte Obama tal i com va fer a New Hampshire contra tot pronòstic.

Sense cap mena de dubte però, qui es juga més en aquesta elecció és Hillary Clinton. Una derrota clara la deixaria pràcticament obligada a abandonar, i per tant veuria molt compromès el seu propi futur polític i la seva candidatura. Ara bé, en cas de guanyar demostraria que la recuperació en termes de recaptació de fons, més de 35 milions de dòlars al mes de Febrer, també es trasllada en el camp polític i així donar un impuls impecable cap a la nominació nacional demòcrata.
Tot i així cal posar al seu lloc les primàries d’avui. Es va dir que el SuperTuesday resoldria la nominació demòcrata i no va ser així, avui no s’acabarà la cursa però si que es donaran noves posicions, qui sap si definitives, de cara l’últim tram d’aquesta apassionada cursa cap a la Casa Blanca que acabarà, a l’espera de sorpreses, a la Convenció Nacional demòcrata a Denver a l’Agost on es nomenarà el ticket electoral.

La cursa segueix oberta, el guanyador serà el corredor de fons, no l’esprinter.

3 comentaris:

Albrock ha dit...

"una clara derrota"? No fill, una derrota, encara que sigui per ben poc elimina la Hillary del terreny de joc. Ah i t'has oblidat de Rhode Island. Que encara que sigui l'estat més petit envia uns quants "jucosos" delegats.

Constitution Party'08!

Andrew ha dit...

S'ha guanyat !!
Encara tenim opcions.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,
Tot i que contesto saben els resultats, dir-te que també Rhode Island ha votat en massa a la Hillary i aquests "jucosos" delegats ja els té al sac.

Andreu,
Sí, Hillary encara té opcions.