10 de març del 2008

Vosaltres


Posar-se a fer hores d’ara un anàlisi dels resultats d’ahir em semblaria una absoluta absurditat, per tant no ho faré.

Però el que si que faré serà una petita reflexió.
Primer admetre la derrota de l’opció que defensava, i defenso. És clar que els resultats per Esquerra han estat nefastos. Sobre els resultats però voldria exculpar-ne el cap de llista, Joan Ridao, que ha fet tot el possible, i segurament més, perquè la força de l’independentisme tingués veu pròpia a Madrid.

En relació a Esquerra ja en parlaré un altre dia, quan estigui més lúcid i en cap cas després d’una humiliació electoral, però s’albiren canvis allà al llunyà horitzó, el primer la renúncia de Puigcercós al Govern de la nació i el segon l’avançament del Congrés Nacional de l’Octubre al Juny.
De tota la jornada electoral només dir que durant el recompte vaig acabar amb un mal de cap considerable. Sentir durant més d’una hora constantment, sense parar, sense vacil·lar una veu que recitava, talment com sí d’una oració d’una religió pagana o com un conjur de màgia negra es tractés, PSC, PSC, PSC, PSC…. La veritat és que n’hi per començar a buscar terreny a l’Alguer per anar preparant l’exili.

Dels resultats doncs res, des del migdia ja se sabia que anirien de la manera que van anar. Ara bé un advertiment. Un advertiment a tots els catalans i catalanes que han col·laborat de manera directe a la victòria de Zapatero donant-li més d’un milió i mig de vots.

Vosaltres heu legitimat la política duta a terme pel Gobierno de España durant els últims quatre anys. Vosaltres heu legitimat les avaries de la RENFE. Vosaltres heu legitimat la "Ministra" Melani Alvarez.Vosaltres heu legitimat tot l’esperpento de l’AVE. Vosaltres heu legitimat els "socabones" de Rodalies. Vosaltres heu legitimat el tracte humiliant que rep el Prat. Vosaltres heu legitimat que continuï i augmenti el dèficit fiscal. Vosaltres heu legitimat totes les retallades de benestar i autogovern les que ja hem patit i les que patirem. Vosaltres heu legitimat que se segueixi depreciant Catalunya. Vosaltres.

Durant els pròxims quatre anys heu donat carta blanca al PSOE i a España perquè continuïn menyspreant Catalunya, que continuïn vexant el benestar de tots els catalans i catalanes i que l’escanyament econòmic que pateix el país no faci més que créixer.
Sincerament, espero no sentir a cap votant del PSOE queixar-se per cap d’aquests coses durant la legislatura.
No en teniu cap dret.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I tens tota la raó de dir-ho.
Si després de tot el que han fet aquesta gent(RENFE, AVE, Prat, BCN a les fosques, Carmel, etc.), som tan cecs i imbècils de no veure-ho i es dona més força al PSC fent guanyar al PSOE a la Moncloa... és que els catalans encara no han après res o encara ens mereixem més desgràcies(difícil eh !) per aprendre.
En castellà diuen que "se aprende a palos". Sincerament, ho poso en dubte després d'assistir insòlit ahir a "l'espectacle sociata".

Albrock ha dit...

Sí, sí estic d'acord, no ténen cap dtet a queixar-se...
Bé no crec que sigui el moment tampoc d'analitzar la vostra derrota, vist l'estat emocional delicat en el què et trobes, però sí que diré que es veia a venir; que Esquerra no ha fet res per diferenciar-se del PSOE durant aquesta legislatura, ignorant la possiblitat de fer un fort front comú amb CIU al estar tant lligats amb el tripartit dels collons, i que per tant això us ha passat factura. Però suposo que dels erros n'aprendreu.

NisuVila ha dit...

Crec, molt humilment, que esteu extrapolant un conjunt de raons vers el partit que han votat els catalans.

Qui governa catalunya és el PSC, ERC i IV i els catalans han passat factura. Malauradament, el bipartidisme massiu d'aquests últims 4 anys ha provocat els resultats... Fa quatre anys vam tenir la sort que, davant l'atac del PP a ERC, els catalans, solidaris, vam votar ERC.

Ahir però no teniem motiu per votar ERC, tampoc per votar IV, i menys encara per votar el PSOE.

Ahir, l'objectiu de molts catalans i catalanes era simple i clar; derrotar el PP. I possiblement per això, moltíssima gent va votar el PSOE, per ajudar a acumular vots allà on sí que servirien.

Només cal veure que, per primera vegada en la història, el PSOE ha tret més vots que el PNV. La gent, al país basc, també ha buscat la derrota del PP. I així amb els diversos partits nacionalistes.

En aquestes eleccions, aquells indecisos entre nacionalistes i PSOE, han triat PSOE per derrotar al PP, única i exclusivament.

És evident que podem pensar que no castiguem al PSOE per les moltes coses que ha fet incorrectament... però què millor que NO hagi guanyat el PP.

Sí el PP hagués guanyat tindriem un greu problema... adéu a les lleis dels homosexuals i de la memòria històrica. Hola al transvassament de l'Ebre... Adéu a la LOE i hola a la Llei de qualitat que, entre d'altres, imposava el castellà (el español) com a llengua d'ensenyament i aprenentatge arreu de l'estat.

En el fons, malgrat puguin fallar coses, és una victòria, hem derrotat al PP, hem derrotat a l'Espanya rància i retrograda neofranquista.

Ferran Porta ha dit...

ERC i CiU han fracassat estrepitosament. ERC perquè molts votants no entenem la política pro-PSOE que ha estat fent aquests últims quatre anys. En lloc de "robar" votants als socialistes, resulta que el tripartit ha ajudat a visibilitzar el PSC. El contrari del que havia de ser, vaja.
Pel que fa a CiU, si quatre anys a l'oposició només li han servir per guanyar 1 escó, en l'últim minut i de penal (cal recordar que desgasta el govern, no l'oposició??), és que ho han fet fatal.
Al meu entendre, un pacte nacional no és cap altre que un pacte ERC+CiU, o CiU+ERC. Un pacte entre un partit d'esquerres i un altre de dretes. El tripartit no és un pacte natural; és un engendre estrany, les criatures del qual van néixer diumenge.