6 de novembre de 2008

Amb B de Barrera


Avui a les 13:00 hores s’ha celebrat a la Universitat Pompeu Fabra l’acte de presentació d’un nou sindicat d’estudiants. Avui s’ha posat de nou en marxa l’històric FNEC, Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya.

L’acte l’ha presentat la gran blocaire Lídia Pelejà i com a convidats quatre personatges que d’una manera o altra han passat pel sindicat; l’actual president, el penedesenc Sergi Rubió; el diputat de Convergència i Unió Francesc Homs; Elisenda Paluzie economista i que va ser a la direcció nacional de la FNEC; i el qui va ser President del Parlament de Catalunya i Fundador de la FNEC al 1932, Heribert Barrera.

Les intervencions dels ponents han estat el que se sol dir, correctes i han dit el que tocava dir en un acte com aquest, potser, o sense el potser, el que ha desentonat més ha sigut el diputat de CiUnió Quico Homs que més que parlar de la FNEC semblava que parlava de la Casa Gran del Catalanisme. Però bé, Homs apart, el discurs més espectacular d’avui ha estat el del President Barrera.

Aquest home, tot i els més de 90 anys que té, manté una clarividència brutal. Barrera continua sent Barrera, un home de conviccions fermes, conviccions nacionals a prova de bomba. Barrera sap que estem en guerra i sap qui són els enemics. Sap que amb ells poques coses podrem fer, i sap que no podem entrar en el seu joc. Barrera sap que tan PSOE com PP volen el mateix, que Catalunya deixi de ser Catalunya. Uns ho volen a “lo bèstia”, i els altres ho volen, tal i com ha dit Barrera, a la manera d’eutanàsia. Però en fi, que tots els camins porten a Roma que diuen.

Barrera, ha demostrat tenir el cap molt lúcid, i a més ha deixat bastant en evidencia certs polítics del país, en tenia un d’aquests al costat, que s’omplen la boca cada dia amb grans proclames nacionals i patriòtiques i desprès res de res.

Barrera és una llàstima que tingui ja 90 i pico anys, ja que persones com ell, en el lloc oportú, són necessàries per poder tirar el país cap a la llibertat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Merxi Pereeeee!!

Albrock ha dit...

hahaha fa poc era un beneit que havia portat ERC al declivi total i ara és un gran patriota que sap que "estem en guerra"... Típic Pedro, vaja.

Ah per cert aquest és l'últim comentari que faig abans que demà comenci el boycott ja que el meu blog no s'ha comentat encara.

Anònim ha dit...

FNEC...? EeA!

Pere Sàbat ha dit...

Lídia,

Només faltaria, tota acció patriòtica mereix ser aplaudida, tot i que no ser plenament compartida.

Àlex,

Barrera i la direcció d'aquell moment va prendre certes desicions que van desencadenar en el desastre del 84. Ara bé això no treu que ahir hagués estat esplèndit.

Roger,

País per davant de sectarisme. Tots sumem per la llibertat, i bé, tothom té dret a lluitar-hi des de la finestra que cregui més útil, es digui FNEC, EeA o SPEC, el que sigui.
La mevam manera és kla que jo crec més correcte, JERC, EeA i Esquerra, tanmateix entenc que altres vulguin fer-ho en altres llocs.