1 de setembre del 2009

La Falange a Arenys


D’aquí a pocs dies a Arenys se celebrarà un referèndum sobre l’autodeterminació, un referèndum que sens dubte serà històric ja que serà el primer cop en la història que es votarà aquesta qüestió i per tant marcarà un abans i un desprès pel que respecte a les possibilitats d’una votació a nivell nacional per la independència.

La celebració d’aquesta votació però s’ha vist embolicada a partir de la voluntat de Falange Española de manifestar-se el mateix dia del referèndum per tal d’intentar evitar que se celebri aquesta votació.
Davant d’aquest fet no poques associacions i partits polítics han demanat que la Conselleria d’Interior de Catalunya prohibeixi aquesta concentració per l’elevat perill que comporta que un partit feixista es manifesti a Arenys al dia del referèndum amb la voluntat d’impedir tal votació. La veritat és que no ens hauria de sorprendre massa que Falange vulgui impedir la votació, ja que com qualsevol votació, aquesta serà un pas més de la consolidació de la democràcia, una democràcia de la qual Falange sempre hi ha estat en contra.

El que és més greu però és que des de la Conselleria del súper-conseller Saura no es faci absolutament res de res per impedir que hi hagi problemes a partir de la provocació que suposa que un partit feixista i anti-català es manifesti al poble on se celebrarà el referèndum. Si hi ha incidents, el responsable serà Joan Saura, ja que tot i tenir la possibilitat d’evitar-ho s’haurà rentat les mans –no se sap perquè- i haurà permès que les restes més retro i carques del règim totalitari espanyol puguin caminar sense problemes per Arenys.

El que tampoc no s’entén de cap manera és com és possible que un partit hereu d’un règim assassí i genocida com el franquista pugui gaudir de "legalitat" i ser considerats com un partit democràtic, quan a Euskal Herria es prohibeix dia si dia també tot allò que soni a abertzale.

És de dignitat democràtica i de necessitat cívica que el govern del país prohibeixi de manera immediata la celebració feixista del dia 13 a Arenys de Munt.

3 comentaris:

Albrock ha dit...

Jawohl, Kapitan!

Pedro, Pedro... Que em senyalis la hipocresia de certes legislacions espanyoles pel que fa a la il·legalització de partits polítics, d'acord... Però és que tu dius el mateix, simplement des d'una altra banda-. No crec que s'hagi de prohïbir una manifestació, sinó potser merament regular-la per a que no impedeixi la celebració d'aquest referèndum (que per cert no sé com Arenys ho ha aprovat això, especialment amb un alcalde socialista...)

Doncs res, aquest comentari marca l'aixecament d'un boycott que vaig començar a finals de juny o així.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Jo no dic que s'hagi d'il.legalitzar La Falange, només dic que resulta "curiós" que l'Audiència Nacional -hereva del Tribunal de Orden Publico durant el franquimse- vagi il.legalitzant partits de l'esquerra abertzale i en canvi deixi lliures a partits com La Falange.
I sobre la manifestació, és evident de què s'ha de prohibir ja que es vol celebrar al mateix dia de la votació i a més comporta un gran perill cívic.

I l'alcalde d'Arenys de Munt és de l'Entesa pel Progrés Municipal, un partit que fa coalició amb ICV a alguns municipis.

Albrock ha dit...

M'havia confós amb Arenys de Mar... Així ja té més sentit. I per a que no comporti "perill" la manifestació no cal prohibir-la... Es fa el que es fa a Estats Units en aquests casos, es posen unes "free speech zones" i avall. Prohïbir-ho només donaria més munició a aquests grups (i amb raó).