1 d’octubre de 2009

El Penedès Vol Decidir


Aquesta setmana a l’Alt Penedès s’han aprovat les primeres mocions a favor de convocar consultes a favor de la independència de Catalunya als municipis. Sant Quintí de Mediona i Sant Sadurní d’Anoia s’han apuntat a les desenes i desenes de localitats catalanes que, exercint de demòcrates, preguntaran als seus conciutadans si volen que Catalunya tingui seient propi al Consell de Ministres de la Unió Europea.

Desprès de què en altres pobles i ciutats de la regió Penedès les mocions s’aprovessin com és el cas per exemple de l’Arboç que serà la primera vila que anirà a les urnes al pròxim 13 de Desembre, ara són altres pobles del Penedès els qui en segueixen l’estela, com per exemple Sant Martí Sarroca on avui Esquerra presentarà la moció perquè es pugui celebrar el referèndum.
Aquesta setmana doncs hi ha hagut diversos pobles que han votat, i el resultat ha estat el normal en una democràcia: a favor.

A Sant Quintí tot el Ple Municipal va votar a favor de la moció que va presentar el regidor independentista Pol Pagès. El Govern format per la sociovergència, i que rep el suport del PP, van votar a favor de fer la consulta per la independència. Un aclariment, la moció es va aprovar per unanimitat, sí, però va ser així perquè la regidora del PP no es va presentar al Ple.

A Sant Sadurní, en canvi, les coses van anar diferent. A Sant Sadurní la moció, presentada també per Esquerra, va rebre el suport del PSC, de l’AMI-ICV i el rebuig de la governant CiU i del PP. A partir de la votació d’aquesta moció, que el que demana és que l’ajuntament doni suport a les consultes, s’hauria de preguntar que l’alcalde Amat pensi sí és compatible estar a la plataforma de càrrecs electes Decidim! amb el fet de votar en contra del que proposa aquesta entitat, és a dir: convocar els referèndums per la independència. Per què la veritat, no es pot ser defensor "internauta" de la causa –fet que permet no tenir problemes amb la crosta franquista del poble- i, a l’hora de la veritat, inhibir-se de les responsabilitats.

A Vilafranca per altra banda avui s’engeguen els motors de la consulta. Avui s’ha convocat a les entitats i associacions que vulguin participar en l’organització d’aquesta consulta a la capital del Penedès per tal de començar a iniciar el procés.
Només cal esperar que la consulta tiri endavant, cosa que farà a no ser que CiU faci com a Sant Sadurní, i que els vilafranquins puguem anar a votar pròximament per la independència i la llibertat.

La taca de les consultes es va estenent per tot el país -també a les Illes- en una mostra de què quan els catalans volem: podem. Ara només falta que el referèndum es pugui celebrar a tot Catalunya i d’aquesta manera guanyar la llibertat.

Cap comentari: