14 d’octubre del 2009

Les Veus del Diàleg, a la Presó


Espanya es torna a equivocar. Espanya torna a primar els interessos polítics del nacionalconstitucionalisme que no pas els interessos morals i de l’interès general del conjunt de la població. Espanya ha tornat a errar el tret i fa la sensació de què per més que des d’Euskal Herria s’avanci cap a un procés d’aïllament de la violència, serà el mateix braç executor del "gobierno de españa" qui farà els impossibles perquè la violència torni als carrers.

Ahir per ordre del jutge estrella de l’Audiència Nacional, fa uns anys Tribunal de Orden Público, Baltasar Garzón, es va detenir a la seu del sindicat LAB a diversos dirigents de l’esquerra abertzale amb l’acusació de què estaven reconstruint la direcció de Batasuna.
Realment amb accions com aquesta, dubto que hi hagi algú que pugui pensar que Espanya està interessada que ETA s’acabi, i menys ara que gràcies a una no democràtica llei de partits han assaltat el govern basc.

Espanya s’entesta a arrasar en el conflicte basc, ha estat massa temps humiliada per el que ells deuen considerar "unos niños cegados por el odio hacia a España". Uns nens que durant més de trenta anys els han anat posant en ridícul internacional, i més en els últims anys quan ETA ha passat de ser una organització armada amb un rerafons polític a ser una simple banda de vulgars criminals.

Espanya amb detencions com les d’ahir demostra que no vol més que perpetuar el conflicte, ja que d’aquesta manera pot mantenir allunyada de les institucions a tot el moviment de l’esquerra abertzale, i posant als màxims líders d’aquesta opció a la presó, que cal recordar té més del 16% dels vots, impedeix que s’avanci cap a una situació en què el moviment abertzale es desmarqui de la violència i l’aposta política d’Anoeta triomfi i es posin les bases per una resolució pacifica del conflicte.

A Espanya, al Partit Popular, al Partit Socialista els hi interessa que ETA segueixi existint. A Espanya, al Partit Popular i al Partit Socialista els hi interessa que les veus del diàleg, de la Pau i de l’esquerra abertzale estiguin a la presó. Així ells es podran repartir el poder i seguir amb la política d’espanyolització d’Euskal Herria.

3 comentaris:

Roger ha dit...

ETA és massa rendible pel nacionalisme espanyol com perquè vulguin destruir-la: És una organització que mai serà capaç d'ensorrar l'estat espanyol, ni mai serà capaç de fer independent Euskal Herria, però que en canvi uneix sota la bandera rojigualda tant el nacionalisme espanyol com aquella gent més neutral però que rebutja la violència.

Per altra banda, els moviments de l'independentisme basc per recomposar una direcció política crec que es tractaven, precisament, d'un intent per collar l'estructura militar per donar-li l'ordre d'aturar-se i/o desaparèixer per sempre més (crec, de debò, que els independentistes intel·ligents ja s'han adonat que no els resulta cap benefici de la seva existència). I m'ho fa pensar el fet que es reunissin tanta gent en un lloc tan emblemàtic com la seu de LAB, sabedors del fet que la policia els vigilava (o és que algú pensa que la policia no té vigilància permanent davant de LAB o seguint l'Otegui?). Segurament esperaven que els espanyols rebrien el missatge d'acabament de les hostilitats que una reunió com aquesta crec que significava. Però francament, han pecat d'innocents, ja que no és això el que volen els espanyols, com ja he dit.

Caldrà que l'estructura armada prengui consciència del que acaba de passar, i s'adoni per ella mateixa de la necessitat imperiosa que es dissolgui.

Albrock ha dit...

Home, Pedro, em sembla molt bé que parlis de protegir les llibertats en aquest cas... però hauries de ser coherent i oposar-te a totes les limitacions de llibertats...

Pere Sàbat ha dit...

Roger,

Molt d'acord.

Àlex,

No cola la comparació.