12 de gener del 2010

503!


El passat dimecres 6 de gener, dia de reis, vaig publicar el post 500. Sincerament, 500, és una xifra que em feia il·lusió arribar.

Arribar als 500 posts no m’ho havia imaginat mai, més que res perquè no m’havia imaginat que tindria la constància d’escriure 500 articles.
Per tal de recordar aquests 500 posts he fet un exercici d’autoconeixença i he pentinat els diferents articles per saber de què havia escrit.

El resultat és més que esperable. En aquests 500 escrits he escrit sobre molts temes, però per tal de no avorrir i per fer una cosa lleugera, tan sols posaré el Top Ten. Així doncs, seguidament:

El Top Ten dels 500

En la posició número 10: Empat entre els posts que tracten sobre la situació a Euskadi i sobre el Finançament.
Sobre Euskadi sobretot han estat articles centrats en el conflicte polític amb Espanya i sobre les eleccions de l’1 de Març. I sobre el finançament, s’hi fa referència a diversos articles sobre el pacte Saura-De la Vega i, com no, sobre la posició en quant el pacte del finançament.

En el lloc número 9: Diversos articles sobre el Penedès.
El Penedès actualment bull en quan a temes diversos: Logis, Vegueria…. I per tan, aquests han estat uns temes recurrents en aquests 500 posts.

En la vuitena posició: Convergència i Unió.
La federació nacionalista ha estat la protagonista absoluta en 22 articles. Dic protagonista absoluta perquè en molts articles s’ha fet referència a aquest partit, i en aquests 22 són els que tenen a CiU com a element central passant des de recordar el gran pacte de l’estatut, la seva ambigüitat nacional, Duran…

En el número set: L’altre partit de l’stablishment: El Partit Socialista de Catalunya.
El PSC s’ha emportat per dos posts el lloc 7 en detriment de CiU. En gran mesura els articles sobre el PSC es poden resumir en el títol d’un d’aquests: PSquè? Crec que queda tot dit.

Tancant la primera mà del Top Ten: El nacionalisme espanyol.
En aquesta categoria s’engloben tots aquells articles que han tractat sobre els atacs que el nacionalisme excloent i assimilador emet contra Catalunya. Aquí s’hi pot trobar des de l’article de Personatge de la Setmana de Losantos o qualsevol declaració d’algun dels apòstols de la nova creuada anticatalana.

Amb 27 articles i en la cinquena posició: L’Independentisme.
Les reflexions sobre el present i futur del moviment, sobre els seus desafiaments i les oportunitats actuals i aquells articles que han tractat temes que han relacionat les lluites d’altres nacions per la consecució del mateix objectiu que el que persegueix cada cop un nombre més elevat de catalans.

Amb 35 articles i en el quart lloc: Política Americana.
El pol d’atracció que va provocar les primàries als Estats Units i la nova ruta que ha pres el país amb l’Administració demòcrata d’Obama han permès situar la política de la primera potència mundial en aquesta posició.

Amb 39 articles i en posició de podi: Barça i Esports.
Aquests dos anys han estat esportivament molt i molt intensos. Dos anys en què s’ha passat de demanar un canvi de cicle per el Barça, a l’apoteosi de la temporada passada. Però no només Barça. També s’ha parat esment a elements com l’espoli esportiu que pateix Catalunya, els Jocs Olímpics de Pequin….

Amb 49 articles i medalla de plata: Política Catalana.
Estatut, Tribunal Constitucional, competències, Govern d’Entesa…. Tot allò que ha marcat la política catalana en aquests dos anys. L’anàlisi –personal- de què i perquè de certs conflictes o problemes que han tingut una importància considerable en el desenvolupament del desenvolupament polític català.

I finalment, amb 50 articles i com a tema més escrit al bloc en els primers 500 posts: Esquerra Republicana de Catalunya.
Eleccions internes, canvi, Carretero, estratègia, critiques, no critiques, projecte… Tot el que ha passat a Esquerra s’ha intentat comentar, i sembla que s’ha fet a bastament….

En fi, que així han estat els primers 500 articles del bloc, veurem com seran els següents…

Gràcies per a tot!

3 comentaris:

Albrock ha dit...

Tanta Esquerra sobra. I els articles d'esports devirtuen enormement el blog. Els més bons, o els que donaven més joc, eren els de política americana, o aquells que van més enllà de la supericialitat i indaguen en un tema filosòficament més ampli.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Els articles d'Esquerra, sobretot, responen al moment de les eleccions internes, com de la mateixa manera els que fan referència a les primàries dels EUA.
Sobre els articles d'esports, mira, en aquest país els esports són molt importants, i per tant en continuaré parlant, i més si el Barça continua encandilant com ho ha fet en aquest últim any, i com sembla que torna a fer.

Tot i que estic d'acord amb tu sobre els articles que han estat millor.

Toni Jover ha dit...

Felicitats, Pere!
Efectivament: reflexió. Potser és un esforç extra, però en alguns casos, substituir articles del tipus notícia per altres amb major aprofundiment i reflexió seria d'agrair, ni que això repercutís en un nombre menor d'actualitzacions.
És tota la crítica que tinc ;-)
Enhorabona, un cop més, per la teva tenacitat blocaire!