17 de gener del 2010

Personatge de la setmana: Josep Anglada


Josep Anglada Rius va néixer a Vic l’any 1959, i des de l’any 2003 és regidor d’aquesta localitat per Plataforma per Catalunya, un partit que va augmentar al seva presència al 2007 quan es va convertir en la segona força política del municipi.

Anglada tot i preteses disfresses, no deixa de ser el mateix que participava als homenatges del 20 de novembre al Valle de los Caídos a Mardid on no parava de cridar visques a Espanya i a Franco. Anglada no deixa de ser aquell feixista que anava de bracet amb Blas Piñar balbucejant les grans “virtuts” del feixisme espanyol . Anglada no ha canviat, tal i com va afirmar en un programa de cámara oculta emès per Canal 9: “sigo llevando el agila, el yugo y las flechas en el corazón”. Anglada però té quatre regidors a Vic, i 17 arreu de Catalunya.

Anglada no ha aconseguit arribar a ser segona força política a Vic a través del seu passat/present feixista. Sí Anglada té 4 regidors a Vic és perquè ha sabut explotar un tema que els partits de tradició democràtica havien descuidat.

Angalda i la seva xenòfoba Plataforma per Catalunya han aconseguit cert espai al fer un discurs completament extremista i racista envers la immigració, un discurs que aposta per expulsar els immigrants il·legals, tancar fronteres, deixar-los sense serveis públics… a més de responsabilitzar a aquest col·lectiu de ser els culpables de la crisi, tal i com resa un dels seus lemes “controlem la immigració. Aturem la crisi”. Un discurs que en temps de crisi econòmica i en una ciutat on una quarta part de la població és immigrant, té certa base on quallar.

Plataforma no és el partit més votat a Vic, no, però tot i així ja es pot considerar que ha guanyat, parcialment, la batalla de les idees. Quan aquesta setmana l’ajuntament ha aprovat que no empadronaria cap immigrant sense papers, el que ha aconseguit és donar una gran rellevància a Angalda i al seu partit de xenòfobs. Anglada ha aconseguit imposar la seva agenda política en quant a immigració, i això és lamentable, perquè la mesura aprovada a Vic no farà més que permetre que la immigració estigui més descontrolada, ja que serà invisible i sobretot, aquesta mesura dóna legitimitat a Plataforma i l’assimila com un partit més.

Anglada ha aconseguit posar en primera plana de diaris i informatius la temàtica i les propostes que ell defensa, un espai de propaganda perfecte que li serà molt útil per la campanya de les eleccions al Parlament on espera treure entre 4 i 8 diputats.

6 comentaris:

Eduard ha dit...

Abans que PxC es presenti al Parlament i tregui els diputats que diu, cosa que seria lamentable, podem començar a especular sobre quin partit en sortiria més perjudicat. Ciutadans va captar vots espanyolistes que haurien anat al PSOE i al PP. PxC no tinc tan clar d'on els treurà, els vots. En qualsevol cas, és preocupant que un partit així pugui tenir representació parlamentària.

Pere Sàbat ha dit...

Eduard,

Seré molt original: crec que treurà vots a PSC, C's, PP i CiU, i potser també algun d'Esquerra, però aquests ara ja deu estar caminant cap a Reagrupament.

I home, poden tenir cert èxit, recorda que a Vilafranca van treure quasi 400 vots amb una candidata nefasta, si haguéssin posat algú prou demagògic com l'Anglada, vés que no haguesin donat la campanada...

Andrew ha dit...

Pere, el teu partit també ha donat suport a la mesura...
Això demostra que l'Anglada tenia raó.
Tots el titllaven de racista, van fer una coalició "a la mallorquina" al si de l'Ajuntament i al final, per a què?
Per acabar adoptant mesures pròpies de PxC.

Albrock ha dit...

Dir que la mesura de Vic és nefasta perquè l'Anglada defensa coses similars és absurd. Precisament perquè els altres partits ignoren el tema i no tiren endavant propostes de sentit comú com aquesta, PxC creix.

L'única cosa que em preocupa de l'Anglada és el seu passat feixista espanyol, però que hi hagi una ultradreta catalana no em sembla la fi del món com a molts... També hi ha diverses ultraesquerres i bé les hem d'aguantar. És el que toca en democràcia, saps?

Eduard ha dit...

D'acord amb Albrock que els partits com PxC creixen quan els altres no són eficaços a l'hora d'afrontar els temes delicats com aquest.
I trobo molt bo el comentari sobre les "ultraesquerres".

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Si, Esquerra-Vic ha donat suport a la proposta, això no vol dir que jo l'hagi de compartir.
I no perquè s'hagi aprovat al Ple aquesta proposta ha de ser correcta.

Àlex,

Estic d'acord que els altres partits s'han limitat a obviar el tema. Però continuo dient que aquesta proposta no aporta res,tan sols la invisibilitat de part de la població.
Què és preferible, tenir els fills d'aquests immigrants a l'escola o al carrer?

I sobre la presència d'un partit d'extrema dreta? Doncs si la gent el vota endavant. Ara bé, cal no confondre, Anglada és un feixista que mai s'ha penedit de les seves idees totalitàries, assassines i anticatalanes. Que cadascú que pensi el que cregui, però Anglada és qui és.

Eduard,

Si, d'acord amb la primera opinió. ELs partits democràtics han de deixar de pensar que tot és molt bonic i encarar el tema de la immigració amb valentia, però la proposta de Vic no aporta res. Simplement és una acció populista i electroralista que busca rescar vots de PXC per CiU.

Jo més que ultraesquerra, parlaria d'esquerres dogmàtiques i d'esquerres transformadores.