16 de maig del 2010

Personatge de la setmana: Jordi Hereu


Jordi Hereu Boher va néixer a Barcelona l’any 1965, i si en aquell temps hi hagués democràcia, el petit hereu familiar en comptes d’un pa sota al braç, hagués arribat al nostre món amb un carnet del PSC.
Hereu va estudiar a ESADE i ha treballat en diverses empreses on ha estat en departaments de marketing. Al 1997 va entrar a l’ajuntament de Barcelona com a gerent del districte de les Corts. Posteriorment ja va formar part dels Plens d’alguns districtes com a Les Corts o Sant Andreu.
Hereu és regidor del PSC-PSOE des del 2003.

El Jordi, però, va acabar la legislatura del 2003-2007 com a alcalde, i no va ser precisament per un avançament electoral, sinó que aquesta entronització va ser executada amb la brillant formula empleada any rere any per els socialistes que consisteix en decapitar a un alcalde amb baixes expectatives electorals i col·locar-hi algun regidor que aporti joventut al cartell. L’Hereu es va convertir així en l’hereu polític de Joan Clos.

Hereu ha tingut un mandat complicat, govern en minoria, reportatges no massa lligats a la campanya “Barcelona posat Gaupa”, despotisme il·lustrat contractant membres de la reialesa…
Hereu però aquesta setmana ha escrit la seva mort política. Hereu ja es pot anar buscant un hereu, tot i que no sé qui serà prou valent per recollir l’herència que deixa.

Hereu amb la consulta sobre la Diagonal ha fet el ridícul més espantós possible. No es pot permetre que desprès de destinar més de 3 milions d’euros, que es diu ràpid, en propaganda i en muntar l’operatiu, es registrin els resultats que hi ha hagut. No es pot permetre que el sistema de votació hagi presentat tantes anomalies i tantes incidències. No es pot permetre que amb tot el suport institucional, mediàtic i econòmic s’hagi arribat només a un 12% de participació. No es pot permetre que amb tota la propaganda que s’ha fet, només un 20% dels vots hagi anat a parar a les dues opcions de reforma. No es pot permetre que un alcalde menteixi quan exerceix el dret de vot.

Hereu i el PSC-PSOE han fet el ridícul. Un ridícul monumental. Què hagués passat si en les consultes independentistes s’haguessin produït tots els problemes informàtics que hi ha hagut a la Diagonal? Què hagués passat si s’hagués demostrat que es podia suplantar la identitat de persones per votar, tal i com ha passat amb la Diagonal? Què hagués passat si un alcalde pro-consultes quan hagués anat a votar hagués fingit que votava perquè el sistema havia caigut?

Realment, la consulta per la reforma de la Diagonal ha sigut esperpèntica, només a l’alçada d’un alcalde a qui ja busquen hereu polític, perquè ell com hereu, només ha sabut mantenir el patetisme del seu predecessor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El que sí que és trist és que hagin de donar la culpa als informàtics dels errors dels polítics. Si tinguessin un col·legi professional fort com els dels metges o els advocats ja haurien fet dimitir aquest Alcalde.