11 de novembre del 2008

Avui l'àmbit, demà la Vegueria


Ha costat sang, suor, llàgrimes, moltes llàgrimes, hores i més hores de xerrades i de reunions, però al final s’ha aconseguit. Sí, avui ja es pot dir. Avui ja es pot dir que el Penedès ja té l’àmbit territorial, fet indispensable per poder convertir-se en Vegueria en la pròxima legislatura.

Avui és un d’aquells dies en què el somriure és impossible que s’esborri de la cara, sobretot de la cara d’aquells que han lluitat incansablement des de tots els àmbits possibles per poder avui celebrar quelcom aconseguit. Avui és un dia de celebració. No sortirem al carrer com si s’hagués guanyat la Champions o com van fer milers d’americans dimarts passat, no però això no exclou que estiguem contents i que no puguem amagar el somriure per aquest èxit sense precedents.

Com he dit al principi aconseguir que el govern de La Generalitat aprovés la memòria de llei de l’àmbit no ha sigut fàcil ni molt menys. Per una banda hi ha el PSC-PSOE i IC-V que no volen la Vegueria (tot i que algunes agrupacions locals dels dos partits hi ha votat a favor), i que han posat tot el seu entramat funcionarial , que no és precisament petit, per evitar i avortar la reivindicació de la Vegueria Penedès.
I per l’altra hi trobàvem CiU que per pur i patètic partidisme i oportunisme s’ha sumat al carro, benvingut sigui, de la Vegueria quan al 1995 va votar en contra de la proposta d’Esquerra d’aprovar l’àmbit Penedès que ara tant defensen. Deu ser que necessiten uns anys per processar la informació.

En qualsevol cas, avui és un dia feliç, i crec i vull creure-ho, que també ho és per la Plataforma per una Vegueria Pròpia, que per fi ha vist com s’aprovava l’àmbit que tant buscava i perseguia. La Plataforma, crec, ha actuat en molts casos com un lobby fantàstic, ha sabut provocar que partits que fins el moment estaven en contra de la Vegueria (CiU) se sumessin al carro, a més que ha servit per contenir qualsevol desviació dels partits que sempre han defensat la creació de l’àmbit i de la Vegueria. Ara bé, la Plataforma també ha actuat algunes vegades, masses, de manera absolutament vergonyosa, com ara totes les declaracions clarament falses en relació a la posició d’Esquerra en relació amb la Vegueria. És el problema de les Plataformes, de vegades no poden evitar que el sucre els hi pugi i per culpa d’aquest fet poden posar en perill tot el projecte.

Afortunadament, no ha calgut, ja que Esquerra, tot l’escepticisme d’alguns, ha fet aprovar als anti-vegueria PSC i IC-V la memòria de creació de l’àmbit pel Penedès.

Deia que avui és un dia de celebració, si sens dubte, i més per tot un seguit de persones que s’hi ha deixat la pell i no voldria acabar el post sense citar-les: Miquel Carrillo, Marina Llansana i Pep Quelart. Segur que em deixo moltissima gent, però avui és un dia que cal remarcar i honorar a les persones que amb la seva valentia i coratge han aconseguit que sigui la via governamental la que tiri del carro del tema de la Vegueria, fet que demostra que quan es tenen els objectius clars i arrisques, ser al govern és altament positiu.

Per acabar, fer esment a qui va ser el catalitzador del moviment pro-vegueria en l’independentisme. Les JERC. El 30 de setembre del 2006 a Terrassa en un Consell Nacional les JERC es van aprovar una resolució llegida per Pol Pagés que possessionava les JERC a nivell nacional a favor de la Vegueria, i a través d’una "diplomàcia fina" es va poder fer la feina interna perquè avui tots ho puguem celebrar.

Avui l’àmbit, demà la Vegueria!

11 comentaris:

Albrock ha dit...

Increïble com insultes CiU fins i tot quan us dónen suport. Realment no sé quin coi d'estratègia seguiu. Ja us ho fareu. ¡SECTARIO, MÁS QUE SECTARIO! (veu de vella cridanera espanyola)

JG ha dit...

De conya Pere, ara faltarà que el Govern faci públic tot això tan fantàstic que anuncies, perquè de moment mutis i a la gàvia.

Anònim ha dit...

http://www.esquerra.cat/actualitat/el-penedes-sera-el-vuite-ambit-territorial-de-catalunya

Anònim ha dit...

CiU dóna suport a la Vegueria, no a Esquerra. I que ho faci no significa que no siguin uns hipòcrites, una cosa no treu l'altra.

Albrock ha dit...

Vaja, un altre sectari...

A diferència d'Esquerra, CiU és un partit gran, de govern, amb molts interessos diferents, i el fet que hagi lluïtat tant fefaentment a favor de la vegueria es mereix una lloança, no un insult basat en una tonteria insignificant del passat.

Anònim ha dit...

en referència a la vella cridanera a la qual el Alex fa referència, us cito un vídeo...

http://tinyurl.com/69s86q

JG ha dit...

Allò realment important és la coincidència entre Esquerra i CiU pel que fa a temes territorials, els que de ben segur prendran importància A LA SEGÜENT LEGISLATURA...

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Només exposo el que crec, i crec que CiU actua de manera completament electoralista i hipocrita. I com exemple només fer esment a les declaracions del diputat del penedès de CiUnión desprès de què ERC votés a favor de la creació de la vegueria i PSC i Ic-V ho fessin en contra. Enlloc de destacar que s'havia aprovat l'àmbit, deia que el govern era una merda perquè havia votat de manera diferent i dividit.

Ara bé, com també dic al post, benvinguts siguin.

Josep,

Avui (dimecres) surt en diversos mitjans, i en roda de premsa posterior al Consell de Govern, també es va dir.
Salut i felicitats per la part que et toca!!!!

Ara només cal acabar-ho de rematar!

Roger,

Aquesta notícia és una prova de la involucració d'Esquerra a favor de la vegueria i de l'àmbit.

Eric,

És evident, no per no donar suport a Esquerra vol dir que siguin hipocrites. Són hipocrites per tota la seva acció durant 27 anys en relació a la que estan portant a terme ara.

Àlex, (2)

A diferència d'Esquerra, CiU diu una cosa quan és al govern i una altra quan és a l'oposició.
És això el que és per tu un partit gran i de govern?

Generalisimo,

Molt d'acord. La vella de l'Àlex bé podria ser la del video.

Josep (2),

Si, tens tota la raó, tot i l'acció hipocrita de CiUnión, és bo que ERC i ciu estiguin d'acord en aquests termes, ja que a la pròxima legislatura és quan s'haura de negociar quantes vegueries hi haurà.

Anònim ha dit...

Pere, algunes petites correccions: ICV-EUiA (el nom del grup parlamentari) o ICV (el nom del partit) no va pas votar en contra, sinò que es va abstenir (entre d'altres coses, perquè no té massa sentit fer un àmbit de planificació sense continuitat territorial, com plantejava la moció).

Pere Sàbat ha dit...

Toni,

Tens raó, ara bé, el resultat ve a ser el mateix.

JG ha dit...

Què vol dir això que "no té massa sentit fer un àmbit de planificació sense continuitat territorial"? La Vegueria Penedès no té continuïtat territorial? Aix...