29 de novembre del 2008

Maragall Sí, Mas No


Maragall Sí, Mas No. Aquest títol podria fer referència a molts aspectes, per exemple Maragall ha estat President de la Generalitat i Mas No o també en què Maragall ha escrit un llibre i Mas No. Un altre punt en què es compleix aquest títol és en què Maragall és d’esquerres i Mas No.

Maragall Sí, Mas No.

Però no, no va per aquí. El post d’avui tracta sobre unes declaracions durant una conferència del qui si va ser President de la Generalitat de Catalunya.
Pasqual Maragall quan contestava preguntes entorn a la resposta que els catalans hauríem de donar a la retallada que el molt legítim Tribunal Constitucional farà a l’estatut, afirmava que s’hauria de produir un nou referèndum per validar, o no, la retallada del text, ja que ell no podrà treure el vot que va dipositar el passat ja 18 de juny del 2006. Maragall en aquesta conferència va fer una declaració que va molt més lluny que qualsevol altra de qualsevol dirigent de la Casa Gran, excepte Colom quan era d’ERC.

El President Maragall, va afirmar que "jo firmo per la independència". Realment aquesta és una declaració sorprenent, ja que prové d’un ex president del Partit Socialista, i per tant d’un partit unionista. Maragall tot i aquesta gran afirmació, va afegir que la independència serviria per poc, però que ell hi firma. Maragall afirma que serviria de poc, perquè ell creu en una Europa unida i federal formada per euroregions i no per estats. Bé, és una opció, però mentre no arriba, el President Maragall firma per la independència.

Maragall Sí, Mas No.

Maragall ja ha dit que ell firma per la independència, quan ho farà Artur Mas? Quan dirà què és el seu dret a decidir? Es pot decidir i no firmar independència. Decidir no equival a independència, equival "només" a decidir. A part de dir-li a Colom en privat, quan ho dirà públicament?

Maragall amb la declaració de fa uns dies ja ha fet més que totes les declaracions dels líders de la Casa Gran juntes. Maragall es pot dir que ha verbalitzat una de les seves maragallades, sí es pot dir, però el que no es pot negar és que Maragall firmaria per la independència. I això ja és molt.

Maragall és una de les figures més importants del socialisme català, i encara que ara ja no hi militi, té una gran ascendència entre una part d’aquest sector. El debat per la sobirania, per la independència, cada cop arriba a més sectors de la societat, arribada doncs és l’hora de plantejar un camí per arribar-hi.

Maragall Sí, Mas No.

4 comentaris:

Albrock ha dit...

Maragall ja no es presenta a les eleccions, Mas sí.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

I?

Andrew ha dit...

Maragall sí té problemes amb la beguda, Mas no.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Crec que per primer cop no contestaré el comenatri de manera política, sinó moral.

La veritat, he tingut un debat interior sobre si havia d'eliminar el teu comenatri per obscé, faltat d'intel.ligència i absolutament fora de lloc.

Des de fa quasi un any aquest bloc ha intentat no caure en la desqualificació personal basada en rumorulogia barata sorgida de despatxos polítics, i pretenc que aixi segueixi.

No he eliminat el comentari, com es pot comprovar, perquè crec que tothom ha de tenir la oportunitat d'escriure el que més bonament li plagui, ara bé, això no exclou que personalement consideri que el comentari és absolutament aberrant i vomitiu.

A partir d'ara, però, agrairia que abans d'escriure una barbaritat es pensi amb antelació si val la pena publicar-ho.

Crec que tots els que participeu en el bloc fent comentaris teniu una molt bona manera de pensar, hi pugui estar més o menys d'acord, però el respecte ha d'estar per damunt de tot.