27 de novembre del 2008

Piscina Reial anticrisi


Fa uns dies Esquerra va anunciar que veterà els pressupostos generals del Regne d’Espanya al Senat, fent així un acte de coherència política.

De raons per no votar els pressupostos n’hi moltes i diverses, des de la minsa inversió de Zapatero a Catalunya, els incompliments reiterats i premeditats del "gobierno de españa" contra allò promès i pactat, la nul·la voluntat política d’executar l’estatut… en fi tot un seguit de raons que condueixen inevitablement a la votació negativa dels pressupostos.

Aquestes han estat les raons més públiques del perquè del vot negatiu, correctes totes elles. Ara bé, jo en voldria afegir una altra.

Cada any als pressupostos del Regne d’Espanya hi ha un seguit de partides que les podríem qualificar com antigalles franquistes. Aquestes antigalles fan referència a tota la dotació pressupostaria que rep la família reial espanyola per les seves tasques de representació com a cap d’estat del Regne d’Espanya.

En els més de 10 milions d’euros que costa mantenir aquesta relíquia feixista, hi ha partides del tot apropiades en temps de crisi econòmica, que seran tan efectives com totes les que proposa Zapatero, i que interpreten el sentiment tan profund que la família reial deu sentir cap als milers i milers de treballadors que estan engreixant la llista de l’atur dia rere dia i de totes aquelles famílies que pateixen en carns pròpies les punyalades de la crisi econòmica global, la família reial doncs, per mostrar-se solidària i propera al poble que pretén representar, es gasta un bon pessic en redecorar el seu jardí, reformar la piscina exterior i altres reformes també molt necessàries i que serviran per poder fer front a la crisi. Perquè a veure, total aquestes reformes han costat només 3,3 milions d’euros, i qui no té 3,3 milions d’euros per fer reformes a casa?

Aquest fet, tal com recordava fa uns dies Tribuna Catalana, no ha sortit a cap mitjà de comunicació, i ai las, tampoc a cap mitjà de Madrid. Per què dic de Madrid i no de Tarragona? Potser, i només potser, perquè va ser d’aquella sinistra ciutat d’on va sortit una tirada de portades i d’informacions mig falses i mig manipulades on es criticaven partides dels pressupostos de la Generalitat i del Parlament. I la veritat, crec que una cosa no es pot comparar amb l’altra, una cosa és una petita modificació del cotxe del President del Parlament per poder facilitar-li la feina i tot per menys de 9000 euros, i l’altra és modificar "por que yo lo valgo" la piscina exterior i el jardí de la Zarzuela per més de 3,3 milions d’euros.

Aquesta notícia però ens porta a fer una nova reflexió. Davant d’aquest fet ni PP ni PSOE han obert boca, tots han callat i han unit forces entorn a una institució de la seva nació, i junts han seguit defensant-la sempre, perquè la seva nació és el més important.

Ai, en fi, quina diferència entre l’actitud patriòtica de PP i PSOE i la mesella i botiflera de CiUnión.


(per a més informació,
http://www.tribuna.cat/noticies/politica/15-politica/87761-per-la-casa-reial-no-hi-ha-crisi-que-valgui-on-es-ara-la-brunete)

4 comentaris:

Andrew ha dit...

Aquesta setmana serà qualificada com la dels posts de la demagògia més barata que les botigues dels xinesos jajaja

Jo que sóc coherent amb el que defenso, vaig criticar al porter de finca per gastar-se 20.000 euros en un capritx en temps de crisis. Per tant, també critico la xifra encara més astronòmica de la Casa Reial en la piscina.
Però, hi ha una diferència entre nosaltres. Que tu només veus els problemes de Madrid i et tapes als ulls a Catalunya perquè Madrid té la culpa de tot el que ens passa.

Ja saps el que penso de la monarquia de sobres així que no m'hi repetiré.
El culpable de tot això no és més que el poble espanyol (i el català) que defensen de forma innata la monarquia joancarlista.
Hi ha sectors de la dreta que ja porten un temps aixecant veus crítiques contra el Rei. Els que defensen la monarquia a "capa y espada" són els del partit amb els que esteu al govern.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Crec que qualsevol persona que acredita saber llegir sabrà trobar les grans diferències entre l'afer Benach i les despeses de la casa reial.

Una cosa són modificacions per poder treballar, i l'altra és decorar el jardi i la piscina exterior.

No tota la culpa és de Madrid. Molts cops si i alguns no.

Sobre els partits que formen part del govern, dir que dos són explicitament republicans, i l'altre,PSC, en principi també.

Albrock ha dit...

Totalment d'acor amb l'Andreu; aquests dos últim posts són ben "bottom of the barrel".

I la demagògia ara l'estas fent tu amb les obres a la Casa Reial, mentres que t'escandilitzaves quan li feien al cotxe. I és evident que una cosa cosat més que l'altra, però també ho és que la Familia Reial, per molt que't dolgui, és la institució que representa l'Estat espanyol, i és normal que s'emporti certes partides pressupostàries en un sistema de monarquia constitucional. I no'm facis la demagògia de "hay crisi... que no llegamos a fin de mes, y los reyes esos se lo gastan en picinas buaaa buaaaa".
Tant com era ridícul criticar el Benach per habilitar el cotxe, també ho és crtiticar els pressupostos aquests basan-te en una remodelació d'un jardí de la capitania d'estat.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Repeteixo el quehe contestat a l'andreu. Una cosa és condicionar un cotxe amb una taula per poder treballar, i l'altra és gastar-se la mortarada que s'ha gastat la casa reial.

Demagògia? Home doncs si, segurament una mica, si. Ho accepto. Però la referència a les solucions anti crisi i sobre el sentiment de la casa reial envers els atruats, era més que res per provocar. En cap cas, pots tornar a llegir el post, escric que "els espanyols es gasten els diners que ens roben en jardineria". Això si que seria demagògia, i com diu l'Andreu, més barata que les botigues xineses. La demagògia que utilitzo, o almenys aquest era l'objectiu, era per provocar.
Tu provoques en temes morals, jo en polítics.

Ara bé, cal tenir clares les diferències entre el cas Benach i el jardí del Rei, perquè no tenen res a veure.