15 de gener del 2010

Imposició Lingüística: 97%



Cada cert temps a Catalunya fan acte de presència uns grups que sota la bandera d’una presumpta tolerància reclamen més presència del castellà en l’àmbit públic del nostre país, degut a què Catalunya, consideren, viu sota un règim “totalitari” que margina i persegueix el castellà.


Aquests grups “tolerants” ara, amb l’ajuda de les Majors americanes, han tornat a treure el cap a partir de l’aprovació per part del Govern de la nova Llei del Cinema.


Els representants del sector esgrimeixen que la nova llei els portarà a la ruïna perquè no hi ha mercat per el cinema en català. Curiós que ho diguin quan el mercat potencial és de més de dotze milions de persones.
Tornant als “tolerants”. La gran crítica que fan de la llei no és si és correcte per la promoció del sector o si potenciarà la Versió Original, la crítica que en fan és perquè a partir d’ara hi haurà un 50% de projeccions en català. Aquesta és la seva gran crítica: la imposició del català al cinema.

Els “tolerants” que tant defensen la paritat lingüística als mitjans de comunicació, ara blasfemen d’una llei que només demana això: 50 a 50. Aquesta contradicció ve a demostrar que el que realment persegueix aquesta tropa de “tolerants” no és més que un intent per arraconar el català per tal de convertir-lo en un element folklòric i allunyat de la realitat catalana.


Els “tolerants” simplement el que pretenen és restar tan d’espai públic com puguin al català per evitar que esdevingui una llengua vehicular en tots els sectors de la societat. I posats a parlar d’imposició lingüística, parlem del 97% de pel·lícules en castellà. Això sí, els que imposem som nosaltres.


Article publicat al 3 de Vuit

4 comentaris:

someone ha dit...

No haurien de doblar-ne cap
tot en versió original i que la gent aprengui a llegir els subtítols

Albrock ha dit...

Totalment d'acord amb el Nil. La llei aquesta és d'una curtesa de mires aplastant.

Albrock ha dit...

per cert, ets capaç de parlar de temes més polèmics, en els què potser pots entrar en contradiccó amb la línia oficial d'Esquerra (exemple, això del padró de vic...)

Pere Sàbat ha dit...

Nil,

La llei també aposta per el subtitolat, però una cosa no té perquè excloure l'altra.

M'alegro de veure't per aquí ;)

Àlex,

Curtesa de mires? Home tot són opinions però el que fa aquesta llei és la de posar ordre al sector i possibilitant que tots els ciutadans puguin anar al cinema a veure cine amb la seva llengua.