11 de març del 2010

Cinisme a la Totalitat


El passat dilluns finalitzava el termini per presentar esmenes a la Llei de Vegueries que ha impulsat el Govern de la Generalitat. Aquesta llei, com és sabut, ha estat envoltada de diverses polèmiques en diverses regions del país, a més a més que ha enredat el sistema polític català. El dilluns s’esperaven, evidentment, les esmenes a la totalitat de PP i Ciutadans, ja que s’oposen a que desapareguin les províncies espanyoles i siguin substituïdes per les vegueries catalanes. El que no s’esperava, almenys servidor de vostès, és que Convergència també se sumés a la festa de la totalitat.

Presentar una esmena a la totalitat significa que s’està en contra de la llei que es proposa, significa que no es vol per a res el projecte de llei. Significa oposició pura i dura. CiU amb la presentació de l’esmena a la totalitat ha girat l’esquena a una de les reivindicacions del catalanisme històric. Però, per què CiU presenta una esmena a la totalitat? Segons el portaveu parlamentari, Pujol Júnior, és perquè no està clara ni l’organització d’aquest nou ens ni les competències que tindrà, perquè no s’inclou la regió del Penedès, perquè en temps de crisi “no toca” i finalment perquè a sis mesos del final de legislatura no és el moment més adequat.
Realment lamentable. Lamentable perquè CiU amb aquesta argumentació està defensant que les legislatures en comptes de quatre anys reals en durin tres, ja que en l’últim any pobre d’aquell que se li acudeixi legislar. Diuen `no` a la llei de consultes perquè “ara no toca” ja que estem a l’últim any de mandat; diuen `no` a la llei de vegueries perquè hi ha crisi i a sis mesos de les eleccions és massa precipitat. Què proposa CiU, que les legislatures durin tres anys?
Un dels altres arguments és la no presència del Penedès com a vuitena vegueria. Si tant diuen defensar la vegueria Penedès, perquè no feien una esmena parcial? CiU actua amb un cinisme desorbitat, al Penedès defensen la creació de la vegueria Penedès però un cop al Parlament rebutjen -amb PP i C's- la llei que la fa possible. La qüestió és: no saben que sense la llei de vegueries, no hi haurà vegueria Penedès?

La llàstima és que sí que ho saben, però prefereixen prioritzar els seus propis interessos que els del país. Es veu que això sí que toca.

6 comentaris:

Eduard ha dit...

I guanyaran les eleccions igualment. Cada dia sense llum, aquests dies, és un grapat de vots per a l'oposició. Amb cada declaració del Saura, o del Boada, aniran sumant.
Ja sabeu què fareu, Esquerra?
Perquè si voleu seguir governant, potser no tindreu moltes opcions.

GCC ha dit...

Poder seran lamentables els convergents però bé que els hi fareu de gos falder si voleu seguir (cosa indubtable) ocupant la poltrona de la generalitat! I per cert, de moment, aquesta llei deixa una petita porta oberta a que hi hagi vegeueria penedès pero en cap cas ens la donen, qu és el cínic el que rebutja una cosa feta depressa o corrents o el que magnifica una gran mentida i a sobre s'apunta el tanto??¿!

Pere Sàbat ha dit...

Eduard,

Sí, més que probable. I sobre Esquerra, doncs l'únic que sé és que si Esquerra no és forta el país tornarà a adormir-se, tal com estava abans del 2003. Es pot pensar que s'ha fet més o menys, que posar el Montilla era massa, que no s'ha sigut prou "revolucionari".... però el que no es podrà dir és que Esquerra no va morue el país. Mira el país avui i com estava al 2003. Hi ha més independentistes que mai, la llibertat és aprop que mai i s'ha fet fora per sempre la fal.lacia del deferalisme.
I no tinc pas clar que s'hagi d'anar a govern....

Guillem,

Repeteixo el que he dit anteriorment, no sé si es voldrà anar a govern o no. Depen per fer què.
Jo no dic que amb el simple fet de tenir la llei de vegueries tinguem la del Penedès, el que dic és sense la llei NO la tindrem i que per tant em sembla molt cinic que els que s'omplen la boca amunt i avall amb el tema ara s'oposin totalment a la llei.
I home, la llei ha tardat 4 anys a sortir.... crec que dir-ne ràpid d'això és passar-se una mica...

GCC ha dit...

L'independentisme ha crescut perquè la gent està farta de que ens prenguin el pel, no pas per ERC que veu dia rere dia com els seus votants estan més descontents, sino ja ho veureu a les eleccions la gran patacada fruit d'haver-se passat 4 anys sense fer RES, poder es faria més feina estant a l'oposició creant noves idees amb ganes de prosperar que quedant-se assentats a la poltrona com fins ara. I si, la llei de vegueries s'ha fet depressa i corrents, per complir programa doncs feia 4 anys que la tenien al calaix! Poder esquerra s'ha de replanteijar moltes coses, de la manera que està ara, està condemnada a mort. Ho sabem tant tú, Pere, com jo.

GCC ha dit...

aH! Afegeixo, tot i acceptar molles sovint, poder ara els convergents no han volgut passar per l'aro. Aquesta llei de vegueries són molles, com el finaçament o l'estatut, poder ja era hora de que algú digues PROU!

Pere Sàbat ha dit...

Guillem,

No nego que Esquerra s'hagi de replentajar certes coses, és evident, ara bé, dir que no s'ha fet res en 4 anys, doncs home, ho trobo tendenciós i fals. S'ha fet la llei de consultes, la del cinema, el pacte nacional per la immigració, el de recerca i innovació... i la llei de vegueries que torno a dir que si ha sortit ara és perquè ha estat 4 anys preparant-se.


I sobre les molles. La llei de veugueries ho és? Potser, però la pregunta que ens hauriem de fer és: amb la llei s'avança cap a la vegueria penedès? Sí. Sense la llei es pot tenir vegueria penedès? No. Molles? Potser sí, però si algú vol explicar com es pot tenir la vegueria abans que ho faci, perquè de moment no som ni àmbit aprovat, per tant, no podem ser vegueria -avui-. Però repeteixo: amb la llei podrem ser vegueria.