29 de maig del 2010

I Demà, Què?



Diuen que dilluns va ser un dia atrafegat, un dia de nervis, de corredisses, de trucades a l’últim minut. No n’hi havia per menys. Molts pensaven en una rambla per acabar, uns altres en aquella avinguda per arreglar i potser algú barrinava urbanitzar algun tros de vila que encara no estava practicable. El pànic, per moments, s’apoderava dels alcaldes.


Segons el “Boletin Oficial del Estado” el “gobierno de España” impedia als municipis firmar cap crèdit des del 25 de maig fins l’any 2012. Vilafranca no en va ser l’excepció, i tots a córrer a convocar un ple extraordinari per mirar d’aprovar un crèdit per tal de fer una nova actuació a l’Espiga. Tirar endavant una mesura com aquesta només es pot fer des del més absolut semenfotisme cap als ajuntaments. Però si el senyor Zapatero creu que asfixiar els ajuntaments ajudarà a eixugar el dèficit de l’estat, endavant.


Però és que per acabar de fer la broma més histriònica, i desprès d’haver provocat que milers d’ajuntaments es mobilitzessin a contrarellotge, ara resulta que segons la De la Vega, el decret al BOE contenia diversos errors ja que en realitat la limitació serà a partir del pròxim 1 de gener. Es pot fer diferent, però no pitjor.


La política de meandres de Zapatero no farà més que empitjorar la situació.


I demà, què?
article publicat al 3 de vuit