19 de maig del 2008

Si volem, podem!

Doncs sí, si volem podem, així de clar. Fa uns dies escrivia tot jugant al joc de comparar les primàries demòcrates als USA i les d’Esquerra al nostre país, que Esquerra Independentista es podia comparar al John Edwards. Aquesta comparació la feia sobretot pensant en l’arrel política de les dues candidatures.

Tant Edwards com Esquerra Independentista, representen la puresa ideològica dels respectius partits. Al Partit Demòcrata tant Obama com Hillary han plantejat un programa més presidencial que no pas de primàries. Un programa sobretot pensat en la futura campanya Presidencial i per tant abandonant en un cert sentit l’espai més "left" o liberal del partit. Esquerra Independentista també recull aquesta puresa. Esquerra Independentista defensa el valor "d’esquerres" com a motor de benestar, defensa el republicanisme com a punt d’unió i de cultura democràtica, alhora que posa l’accent independentista per sobre dels altres dues. Per tant, defensa la mateixa praxi ideològica que l’Esquerra del 2003, aquella Esquerra que va il·lusionar i engrescar a milers de catalans.

Algú podria dir, tot seguint el joc, que l’Edwards es va retirar de la cursa de les primàries i que al final ha acabat donant el seu suport a Barack Obama. Sí és cert. Algú, seguint el joc, podria dir que Esquerra Independentista ara abandonarà i que donarà suport al Barack Obama d’Esquerra. Sí és cert, es podria donar el cas. El problema, o la sort, de les primàries d’Esquerra, és que Obama i Edwards són el mateix.

Esquerra Independentista representa perfectament aquestes dues figures, Esquerra Independentista representa tant la puresa ideològica que defensava Edwards, com el canvi que propugna Obama arreu dels Estats Units. Esquerra Independentista és il·lusió, Esquerra Independentista és esperança.

Esquerra Independentista ha sabut articular un projecte sòlid, pautat i ambiciós per avançar cap a la llibertat, Esquerra Independentista ha sabut projectar un model de partit nou, fresc i modern, Esquerra Independentista ha sabut sumar personalitats destacades de la societat civil per sumar-se al seu projecte, Esquerra Independentista ha sabut fer una campanya en positiu i optimista.

Esquerra Independentista és el canvi en el que podem creure, Esquerra Independentista és el vot del canvi, ara és el moment d’Esquerra Independentista.

Si volem, podem!